Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de heenronde: de recentste uitslagen staan bovenaan. 

(speeldagen 1 tot en met 11)

Evaluatie heenronde

Beide Oostkampse ploegen waren in de heenronde bijzonder succesvol. De A-ploeg begon het seizoen met 8 opeenvolgende overwinningen. Uniek in de Oostkampse geschiedenis! Na een nipte nederlaag tegen Koekelare B en het logische verlies tegen topfavoriet Wenduine A beëindigt deze ploeg deze heenronde op een mooie derde plaats met 9 zeges. Een uiteindelijke tweede plaats en plaatsing voor de eindronde behoort daarbij zeker tot de mogelijkheden. De B-ploeg deed echter nog beter! Een noodgedwongen forfait op de eerste speeldag zorgde nochtans voor een valse start. Daarna verloor de ploeg echter niet meer (8 zeges en 1 gelijkspel). Daarmee prijkt deze ploeg halverwege helemaal bovenaan de rangschikking. Mogen we op het eind van het seizoen nog eens een kampioenfeestje organiseren? Dat is ondertussen toch al vijftien jaar geleden…

Ondertussen zijn we niet blind voor de soms moeizame zoektocht naar beschikbare spelers. De heenronde werd afgewerkt met (slechts) 12 spelers. Dit is behoorlijk nipt en nieuwe ‘competitielustige’ leden zullen door interclubverantwoordelijke Eddy met open armen worden verwelkomd. Geef ons dus gerust een seintje indien je interesse hebt.

Tot slot: de ‘goe bezig’ (in de competitie)-stand wordt halverwege aangevoerd door Steven, voor Wietse en Maarten. De volledige rangschikking van dit TTCO-nevenklassement vinden jullie hier. Voor alle verdere info met betrekking tot de competitie (volledige rangschikking, individuele uitslagen, enz.) verwijzen we jullie naar de externe linken onder de rubriek 'competitie'. 

Speelweek 11 (10/12/2022)

OA – Meulebeke D 15-1

OB – Smude B 15-1

De heenronde werd afgesloten met een thuiswedstrijd. Beide Oostkampse ploegen hadden een makkelijke avond en lieten de tegenstander slechts een eerreddende tegentreffer. Wietse, Eddy en Wouter voor de A-ploeg en Maarten, Dirk en Jan voor de B-ploeg sloten de heenronde met een perfect rapport af. Steven (A) en Johan (B) moesten zich elk 1 keer gewonnen geven.

speelweek 10 (3/12/2022)

Wenduine A – OA 12-4

Koekelare E – OB 4-12

De huizenhoge titelfavoriet Wenduine A (3 C4’en en 1 C6) was een maatje te groot voor onze A-jongens. Met 3 keer winst (2 C4 en 1 C6) toonde Jurgen nog eens zijn klasse. Ook Wietse kon een C4 in de luren leggen. In tegenstelling tot hun A-collega’s ging het B-viertal wel met de overwinning aan de haal. Maarten, Dirk en Jan wisten al hun wedstrijden te winnen (elk 4).  Jeugdspeler Andreas kreeg zijn naam niet op het bord.

speelweek 9 (26/11/2022)

Koekelare B – OA 9-7

Torhout D – OB 4-12

Eerste verliesmatch voor de A-ploeg! Spijtig genoeg werden zij niet beloond voor wat wellicht hun sterkste match uit de heenronde. Met slechts drie spelers sleepten Steven (3), Wietse (2) en Eddy (2) bijna een gelijkspel uit de brand tegen een ploeg met 3 C6’en. De B-ploeg zette haar zegetocht ongestoord verder. Maarten bleek ook dit weekend onklopbaar (4 zeges). Rozy en Jan scoorden elk 3 keer. Andreas dikte het Oostkampse resultaat met 1 zege aan.

speelweek 8 (19/11/2022)

OA – Kuurne D 14-2

OB – Zandvoorde J 10-6

Ook dit weekend een heel vlotte zege voor onze A-ploeg. Enkel Rozy (2 zeges) kende enigszins genade. Eddy, Wouter en Steven legden een foutloos parcours af. De B-ploeg toonde zich de betere van Zandvoorde J. Met 4 zeges nam Maarten de ploeg hier op sleeptouw. Met elk 3 keer winst  haalden Dirk en Jan het Oostkampse overwinningslaken binnen. Voor Andreas bleek de de tegenstand nog iets te sterk.   

speelweek 7 (12/11/2022)

OA – Oostende E 13-3

OB  - (alg ff Oostende J)

Ook Oostende E had geen verhaal tegen ons A-kwartet. Jurgen en Wietse toonden zich onvermuwbaar. Wouter (1 keer) en Rozy (2 keer) waren iets inschikkelijker. De B-ploeg kende een competitievrij weekend omwille het algemene forfait van Oostende J.    

speelweek 6 (29/10/2022)

Mandelhoek C - OA 5-11

Damme C - OB 1-15

Met een nieuwe sterke ploegprestatie behield ons A-viertal haar ongeslagen status halverwege de heenronde. Zowel Jurgen, Wouter als Steven waren drie keer hun tegenstander te sterk af. Met twee zeges was ook het aandeel van Eddy niet gering. Ook het B-viertal deed van zich spreken: Rozy, Maarten, Jan (elk 4 zeges) en Dirk (3) behaalden schijnbaar moeiteloos de zege.

speelweek 5 (22/10/2022)

 OA – Brugge C 12-4

OB – Brugge D 11-5

In de dubbele confrontatie met onze Brugse buren was er twee keer winst voor onze club. Bij de A-ploeg toonde zich met 4 op 4 onverbiddelijk voor de tegenstander. Wietse en  Steven mochten drie zeges op hun teller bijschrijven. Rozy tekende voor zeges.  Ook bij de B-ploeg konden we een perfecte score noteren. Deze kwam op naam Maarten. Dirk en Jan vulden aan met elk drie overwinningen. Ook Andreas zette zijn naam nog eens op het overwinningsbord.

speelweek 4 (15/10/2022)

Zandvoorde F - OA 7-9

Oostende G – OB 4-12

De A-ploeg blijft maar winnen. In een spannend duel met Zandvoorde F haalden onze ‘A-jongens’ met een collectief sterke prestatie nipt de overhand. Voortrekkers waren dit keer Wouter en Wietse: zij trokken het laken elk 3 keer naar zich toe. Eddy kon zich twee keer doorzetten. Zonder de overwinning van Maarten zou het echter ook niet gelukt zijn. Voor de B-ploeg konden deze week slechts drie spelers aantreden. Steven, Maarten en Jan staken er echter met kop en schouders bovenuit en lieten niets liggen.  

speelweek 3 (01/10/2022)

Paletje B - OA 6-10

Knokke-Heist B - OB 8-8

Ook op speeldag 3 ging het A-viertal met de volle buit aan de haal. Eddy en Steven  (elk 4 op 4) waren deze avond niet te kloppen. De 2 zeges van Wouter zorgden mee voor de zege. Wietse beleefde een ‘off-evening’ en kwam niet tot scoren. In een spannend duel deelden Knokke-Heist B en ons B-kwartet de punten. Rozy en Maarten wonnen elk drie partijen. Met elk 1 keer winst leverden ook Filip en Andreas hun bijdrage aan dit gelijkspel. Vooral een dikke pluim voor Andreas, die zijn eerste competitiewedstrijd won…en dat meteen tegen een E6!

speelweek 2 (24/09/2022)

OA – Nieuwpoort A 12-4

OB – Nieuwpoort B 11-5

Twee zeges in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Bij de A-ploeg was Jürgen de gangmaker met een 4 op 4. Wouter en Steven wisten elk 3 keer te winnen. Wietse hield deze avond bij 2 zeges. Het eerste optreden van de B-ploeg verliep eveneens succesvol. Maarten en Jan lieten zich niet verrassen. Rozy mocht drie overwinningen noteren. We noteerden ook het eerste optreden van jeugdspeler Andreas, die voorlopig nog wat leergeld betaalde.

speelweek 1 (17/09/2022)

Locomotief Gullegem A - OA 4-12

Oostduinkerke F – OB 16-0 (ff.)

De eerste speelweek beleefden we een beetje in mineur. Het spelerstekort noopte ons meteen tot een forfaitnederlaag met de B-ploeg. Als dat maar goedkomt… Gelukkig konden we ons optrekken aan een ruime eerste zege van de A-ploeg. Wietse en Maarten bleven foutloos. Steven en Rozy vulden aan met respectievelijk 3 en 1 keer winst.

Vooraf: Dit jaar werd beslist om met slechts twee ploegen aan te treden. Te vaak was het in de voorbije seizoenen een (onbegonnen) zoektocht voor onze interclubverantwoordelijke Eddy naar beschikbare spelers.  Onze A-ploeg start dit seizoen in derde provinciale. Het B-team heeft zijn plaatsje in vierde provinciale. Beide ploegen starten zonder grote ambities. De spelvreugde na een coronajaar staat daarbij voorop.