Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de terugronde: de recentste uitslagen staan bovenaan.

(speeldag 12 t.e.m. 22)

Speelweek 22

OA – Sobeka Zwevegem B  14-2

OB – Oudenburg A 0-16 (ff.)

Op de laatste speeldag boekte de A-ploeg een eenvoudige zege. We noteren alweer een uitblinkersrol voor Dirk, die met een E0, een D6 en een D4 drie hoger gerangschikte spelers het nakijken gaf. Ook de andere spelers gaven het beste van zichzelf in deze afsluitende partij: Steven H. en Maarten wisten allebei 4 keer te zegevieren. Wietse trok drie keer aan het langste eind. Jammer genoeg kon de B-ploeg door een gebrek aan beschikbare spelers haar kansen niet verdedigen.

Finaal eindigt de A-ploeg uiteindelijk op een mooie 4de plaats in haar reeks met 44 punten. Het B-viertal sluit het seizoen af op plaats 5 met 33 punten.  Enkele forfaits beletten deze ploeg iets hoger te eindigen. Individueel mogen vooral  Wietse en Dirk terugblikken op een succesvol seizoen. Zij zullen ongetwijfeld worden beloond met een hoger klassement.

Dank aan alle spelers die het beste van zichzelf gaven. Er werden dit seizoen 17 spelers ingezet. De spelers die het meest de Oostkampse kleuren verdedigden waren Bobita (16 keer), Rozy (13) en Jan (12). Tot slot nog een speciale dank aan Eddy die voor het zoveelste jaar op rij de wekelijkse competitie-opstellingen bijeen puzzelde. Dat was zeker niet altijd evident.   

Speelweek 21

Heule A – OA 7-9

Knokke-Heist B – OB 8-8

Na enkele moeilijke weken kon interclubverantwoordelijke Eddy dit weekend nog eens over twee volledige ploegen beschikken. Na het nipte verlies in haar vorige wedstrijd draaide het A-kwartet de rollen om: ze gingen met een nipte overwinning aan de haal uit het verre Heule. Een sterke collectieve prestatie van Jürgen, Eddy, Steven en Wietse. Alle vier wonnen ze minstens 2 partijen. Steven zorgde voor de kers op de taart met een extra derde zege, tegen een C6 zowaar! De B-ploeg deelde in een leuke partij de punten met haar Knokse tegenstander. Rozy en Peter waren goed voor elk drie keer winst. Bobita schreef twee wedstrijden op haar naam. Reserve Dieter kon in zijn allereerste competitiematch niet verrassen. Toch keek hij achteraf terug op een aangename ervaring.     

Speelweek 20

OA – Zandvoorde D 7-9

OB – Oostduinkerke E 1-15

De A-ploeg moest slechts nipt haar meerdere erkennen in toekomstig kampioen Zandvoorde D. Nochtans bestond onze A-ploeg ook dit weekend uit slechts drie spelers. Jürgen speelde echter de pannen van het dak en wist al zijn tegenstanders (waaronder 2 C6’en) te kloppen. Ook Wouter was goed op dreef (2 zeges, waaronder een D0). Voor Maarten was er één zege weggelegd. Met vier spelers was een stuntje hier misschien wel mogelijk geweest. Het B-viertal was dan weer helemaal niet opgewassen tegen een sterk Oostduinkerke. Dirk zorgde wel voor een fenomenale uitschieter door hun eerste man (een D4!) het nakijken te geven. Dat kon tellen als eerredder!

Speelweek 19

Meulebeke D – OA 12-4

Eernegem D – OB 15-1

Ook deze week deed het spelerstekort zich nog gevoelen: beide Oostkampse traden dit weekend met slechts drie spelers aan. Tegen een sterk Meulebeke D wist Eddy zich toch te onderscheiden met drie knappe overwinningen. Wouter voegde daar 1 zege aan toe. Rozy moest zich jammer genoeg 4 keer gewonnen geven. In een wedstrijdje ‘drie tegen-drie’ haalde Eernegem het makkelijk van ons B-trio. Bobita redde de Oostkampse eer. Jan en Wiebe konden niet juichen.

Speelweek 18

OA – Brugge C 15-1

OB – Brugge D 0-16 (ff.)

De A-ploeg had geen enkele moeite met een de fel verzwakte buren van Brugge C. Eddy, Wouter en Steven wonnen moeiteloos hun 4 partijen. Invalster Bobita trok drie keer het laken naar zich toe. Voor het andere burenduel diende onze ploeg helaas forfait te geven door een nijpend spelerstekort.

Speelweek 17

Roeselare A – OA 10-6

Zandvoorde I – OB 10-6

Opnieuw een identieke score voor onze beide ploegen. Dit keer wel twee keer een nederlaag. De A-ploeg ging met drie spelers onderuit tegen Roeselare A. Jürgen en Wietse onderscheidden zich met elk drie keer winst, waaronder een C6! Rozy bleef zonder overwinning. De B-ploeg moest na een spannende en aangename partij uiteindelijk haar meerdere erkennen in een sterke jeugdploeg van Zandvoorde. Met drie keer winst was Maarten hier de Oostkampse uitblinker. Jan zegevierde tweemaal en Peter zette zijn naam één keer op het scorebord. Ondanks 5 gewonnen sets zag Bobita zich niet beloond met een overwinning.

Speelweek 16

Weinig tafeltennisbeweging in onze club dit weekend. De kalender had immers zowel voor onze A- als onze B-ploeg een speelvrij weekend in petto. 

Speelweek 15

Jabbeke C – OA 2-14

Jabbeke D – OB 2-14

Twee overtuigende zeges dit weekend. Zowel het A- als het B-viertal waren beduidend te sterk voor hun Jabbeekse tegenstander. Voor de A-ploeg bleven Wouter en Rozy foutloos, Steven H. en Jan legden elk één keer de duimen. Bij de B-ploeg waren Dirk en Filip goed voor de maximale 4 op 4. Bobita en Steven DJ wonnen elk drie partijen.

Speelweek 14

Sint-Denijs A – OA 15-1

OB vrij

De B-ploeg genoot van een competitievrij weekend. Voor de A-ploeg stond de verre verplaatsing naar Sint-Denijs op het programma. Wietse zette de ploeg direct op voorsprong. Jammer genoot was dit ook het laatste wapenfeit. In de overige wedstrijden toonden de spelers van Sint-Denijs zich onverbiddelijk. Naast Wietse verdedigden ook Steven, Maarten en Rozy de Oostkampse kleuren. 

Speelweek 13

OA – Tielt A 8-7

OB – Oostende F 4-12

Zowel bij de A-ploeg als haar tegenstander ontbrak deze week een speler. In het partijtje 3 tegen 3 haalde ons A-viertal uiteindelijk nipt de bovenhand. Steven en Eddy wonnen elk 2 keer. Rozy was goed voor 1 keer winst. Het venijn zat hem echter in de staart: Eddy moest in zijn laatste partij nog opgeven met een spierblessure. De B-ploeg kon haar tegenstander slechts tot 2-2 volgen. Daarna stoomde een sterk Oostende F door naar een ruime 4-12 overwinning. Jan en Dirk lieten elk twee Oostkampse zeges noteren. Voor Bobita en Johan, die voor het eerst van de competitie proefde was geen overwinning weggelegd.

Speelweek 12:

Wenduine B – OA 8-8

Damme C – OB 6-10

De eerste speelweek van de terugronde leverde een gelijkspel en een overwinning op. Het gelijkspel van de A-ploeg smaakte wellicht een beetje zuur want bij 6-8 waren er duidelijk winstkansen. De overwinning bleef echter aan de palet van Steven H. plakken. In zijn laatste match stond hij 1-2 in sets voor, maar in de 2 volgende sets moest hij telkens met 12-10 de duimen leggen. Sterke prestatie wel van Wouter: hij won drie wedstrijden en moest enkel met het kleinste verschil het onderspit delven tegen de kersverse provinciaal kampioen bij de Heren D. Eddy en Steven begonnen het nieuwe jaar met elk 2 zeges. Rozy kon 1 keer zegevieren. De B-ploeg kon rekenen op sterkhouders Maarten en Jan. Zij begonnen de terugronde allebei met een perfect rapport (4 op 4). Bobita vulde aan met 2 zeges. Steven DJ won 5 sets, maar geen 3 in 1 wedstrijd. En dat is wel de bedoeling, Steven ?!

Ter info: vanaf dit seizoen vermelden we ook geen TTCO-figuren van de speeldag meer: er zijn er steeds 8 (tenzij we door omstandigheden met minder spelen natuurlijk...). We staan natuurlijk steeds open voor eventuele TTCO- of andere weetjes tijdens de wedstrijden

Vooraf: Dit jaar werd beslist om met slechts twee ploegen aan te treden. Te vaak was het in de voorbije seizoenen een (onbegonnen) zoektocht voor onze interclubverantwoordelijke Eddy naar beschikbare spelers.  Onze A-ploeg start dit seizoen in derde provinciale. Het B-team heeft zijn plaatsje in vierde provinciale. Beide ploegen starten zonder grote ambities. De spelvreugde na een coronajaar staat daarbij voorop.