Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de heenronde: de recentste uitslagen staan bovenaan.

(speeldagen 1 tot en met 11)

Speelweek 11

Sobeka Zwevegem B – OA 1-15

Oudenburg A – OB 11-5

Op de laatste speeldag van de heenronde bracht ons A- viertal makkelijk de volle buit mee uit het verre Zwevegem. Pas bij een 0-9 stond Rozy (3 zeges) een eerredder aan de thuisploeg toe. Tot meer was ze niet te vermurwen. Eddy, Wouter en Wietse (elk 4 zeges) toonden zich genadeloos. De B-ploeg was niet opgewassen tegen leider Oudenburg B, dat onder meer met een D0 en een D2 aantrad. Onze 4 Oostkampse spelers Jan, Bobita, Koen en Wiebe waren allemaal wel goed voor minstens 1 zege. Zoals het een kapitein betaamt deed Jan daar nog 1 winstmatch bovenop.

Halverwege het seizoen vinden lijken onze beide ploegen moeiteloos het behoud te kunnen verzekeren. In derde provinciale C (11 ploegen) staat ons A-team op een zesde plaats met 23 punten. De B-ploeg doet in haar reeks (vierde provinciale B, 10 ploegen) nog iets beter: zij vertoeven momenteel op plaats 4 met 21 punten.

Individueel was Wietse in deze eerste seizoenshelft het best bezig. Met acht deelnames verdedigde Bobita het vaakst de Oostkampse kleuren. Voor een volledig overzicht van de 'goe bezig'-stand verwijzen we jullie naar onze website https://ttcoostkamp.be.

Speelweek 10

OA – Heule A 16-0 (ff.)

OB – Knokke-Heist B 10-6

Enkel de B-ploeg diende dit weekend aan de pingpongtafels te verschijnen: de tegenstander van de A-ploeg moest door het ondertussen beruchte “C-beestje” noodgedwongen forfait gegeven. Erg spijtig. We hopen dat iedereen ondertussen gezond en wel is. Het B-kwartet pakte de volle buit dankzij een collectieve ploegprestatie. Jan en Dirk schreven elk drie zeges bij op hun palmares. Voor Maarten en Bobita waren er twee zeges weggelegd. Eigenlijk had de score nog hoger kunnen oplopen, want zowel Maarten, Dirk als Bobita verloren nog een thriller met het kleinste verschil in de belle!

Speelweek 9

Zandvoorde D – OA 10-6

Oostduinkerke E – OB 15-1

Onze twee ploegen troffen dit weekend een sterke tegenstander. Beide partijen gingen spijtig genoeg verloren. De A-ploeg had zeker kansen tegen Zandvoorde. Jammer genoeg beleefde Wietse net nu een baaldag. Wel op de afspraak waren Jürgen en Eddy, goed voor respectievelijk 3 en 2 zeges. Beiden verschalkten terloops ook een C6. Ook voor Steven was er een mooie, deugddoende zege (tegen een D0) weggelegd. De Oostkampse prestatie van de avond kwam echter van Wiebe in de B-ploeg , noodgedwongen herleid tot een trio. Met een fenomenale zege tegen een D6 bewees hij nog maar eens wat hij in zijn mars heeft. Het bleef bij die ene Oostkampse eerredder tegen een onklopbaar Oostduinkerke (1 D4, 1D6 , 2 E0 en). Geen beloning voor Bobita en Koen, die eveneens sterk voor de dag kwamen: Koen verloor twee belles. Bobita verloor slechts in de verlengingen van de belle (13-15) van een D6.

Speelweek 8

OA – Meulebeke D 4-12

OB – Eernegem B 13-3

Winst en verlies dit weekend. De A-ploeg moest zijn meerdere erkennen in Meulebeke D. Tot halverwege kon het A-viertal nog min of meer volgen (5-3). In de tweede wedstrijdhelft moesten onze spelers echter onherroepelijk de rol lossen. Jürgen en Wietse scoorden elk twee keer. Steven en Rozy bleven zonder zege. Een verzwakt Eernegem B (met slechts 3 spelers) bood enkel in de beginfase wat weerwerk (0-2) tegen ons B-team. Daarna was het (bijna) al Oostkamp wat de klok sloeg. Maarten (hij speelt dus toch nog ?) en Jan wonnen hun drie partijen. Dirk en Koen vulden aan met respectievelijk 2 en 1 winstmatchen.

 Speelweek 7

Brugge C – OA 5-11

Brugge D – OB 7-9

In de burenduels met Brugge gingen onze twee ploegen met de volle buit aan de haal. Hierin was een glansrol voor Dirk weggelegd, die mocht invallen in het A-team. Het gebeurt immers niet vaak dat een speler drie hoger geklasseerde spelers wint: hij won 1 D6 en twee E0’s. Wietse ( 4 zeges) moest een beetje warmlopen maar liet zich uiteindelijk alweer niet verrassen. Eddy (3 zeges) raakte nooit volledig op toerental en moest in het slot dan toch een keer de duimen leggen. Jan zag zijn inspanningen met 1 zege beloond. Ook in de B-ploeg maakte een invaller het verschil. Na een sputterend begin sloot Peter de avond af met 4 zeges. Bobita trok drie keer aan het langste einde. Met elk 1 keer winst trokken Wiebe en Steven DG de B-ploeg over de streep.  

Speelweek 6

OA – Roeselare A 16-0 (ff.)

OB – Zandvoorde I 4-12

De B-ploeg leed dit weekend haar eerste nederlaag van het seizoen. Een logische nederlaag, gezien de hoge klassementen (3 D D6en en een E4) waarmee haar Zandvoordse tegenstander aantrad. Toch was er een gelegenheid voor onze spelers om te schitteren. Niet in het minst Steven DG die als niet-geklasseerde speler een D6 op zijn naam schreef! Chapeau! Een ferme beloning voor al zijn trainingen… More to come soon,  ongetwijfeld!  De meer ervaren Bobita en Dirk konden niet achterblijven en volgden Stevens voorbeeld. Bobita voegde daar trouwens nog een extra winstmatch aan toe. Koen zag zijn inspanningen niet beloond.  Het A-viertal kreeg deze week een extra week vrijaf door het forfait van haar tegenstander.  En voor wie zich afvroeg wat de Oostkampse ploegen er in week 5 dan wel van terecht brachten: in die week programmeerde  de kalendermaker beide ploegen vrij van competitie.

Na een kwart van de competitie prijken de beide Oostkampse ploegen zo ondertussen op een mooie derde plaats.  

Speelweek 5

speelvrije week voor OA en OB

Speelweek 4

OA – Jabbeke C 14-2

OB – Jabbeke D 15-1

Twee eenvoudige zeges deze week, weliswaar tegen verzwakte tegenstanders: de beide Jabbeekse tegenstanders telden immers slechts drie spelers. Jürgen, Wouter en Wietse bleven foutloos (3 zeges) in de A-ploeg net als  Jan, Dirk en Bobita in de B-ploeg.  Koen (2 zeges voor het B-team) ) liet zich één keer verrassen en Rozy (1 zege voor het A-team) twee keer. De B-ploeg behoudt daarmee haar maximum. Ook de A-ploeg blijft bovenaan meedraaien.  

Speelweek 3

OA – Sint-Denijs A 6-10

OB – Bye

In haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen moest onze A-ploeg nipt de duimen leggen tegen een sterk Sint-Denijs. We noteren wel een heel sterke prestatie van Jürgen, die een foutloos parcours (4 keer winst) aflegde. Hij gaf daarbij zelfs maar een setje uit handen. Ploegmakkers Eddy, Steven en Rozy hadden het veel lastiger. Toch slaagden Eddy en Steven er in een D0 op hun naam te schrijven. Het B-viertal genoot van een vrij weekend.

Speelweek 2

Tielt A – OA 8-8

Oostende F – OB 7-9

Voor de tweede week zegevierde onze B-ploeg met het allerkleinste verschil. Hun tegenstanders wonnen zelfs meer sets (31-30) dan ons viertal. Sterke man bij Oostkamp bleek dit keer sterke Jan, die zijn vier tegenstanders het nakijken gaf. Bobita (2), Wiebe (2) en Koen (1) zorgden voor de volle buit. De B-ploeg blijft zo meteen al na 3 speeldagen ongeslagen. Volgende week staat er voor hen immers geen wedstrijd gepland! De A-ploeg deelde tegen een sterk Tielt A de punten. Uitblinkers waren Wouter en Wietse: beiden met drie zeges waaronder zowaar elk een C4 (is geen typfout) ! Eddy en Rozy waren elk goed voor één keer winst.

Extra-sportief beleefde TTC Oostende deze week wel een drama met het onverwachte overlijden enkele dagen daarvoor van een van hun trouwe spelers en trainers. RIP Kevin Callemin, sterkte aan alle vrienden en familie vanwege TTCO!

Speelweek 1

OA – Wenduine B 10-6

OB – Damme C 9-7

De twee Oostkampse ploegen in competitie misten hun start niet. Beide ploegen zegevierden nipt in hun eerste thuiswedstrijd. Bij de A-ploeg was er al meteen een eerste glansrol voor Wietse die zich niet liet verrassen.  Wouter (3),  Steven H. (2) en Rozy (1) zorgden voor de overige Oostkampse punten. Ook de B-ploeg hield de punten thuis dankzij een sterke ploegprestatie. Dirk en Bobita waren met elk 3 keer winst meteen op de afspraak. Wiebe (2) en eerste competitiezege van Steven DJ trokken de ploeg over de streep.

Ter info: vanaf dit seizoen vermelden we ook geen TTCO-figuren van de speeldag meer: er zijn er steeds 8 (tenzij we met minder spelen natuurlijk ?). We staan natuurlijk steeds open voor eventuele TTCO- of andere weetjes.

Vooraf: Dit jaar werd beslist om met slechts twee ploegen aan te treden. Te vaak was het in de voorbije seizoenen een (onbegonnen) zoektocht voor onze interclubverantwoordelijke Eddy naar beschikbare spelers.  Onze A-ploeg start dit seizoen in derde provinciale. Het B-team heeft zijn plaatsje in vierde provinciale. Beide ploegen starten zonder grote ambities. De spelvreugde na een coronajaar staat daarbij voorop.