Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de heenronde: de recentste uitslagen staan bovenaan.

(speeldagen 1 tot en met 11) 

Speeldag 11 (07/12/2019)

OA - Damme B 11-5

OB & OC zijn volop aan het trainen voor de terugronde ?!

Logische zege van de A-ploeg tegen de hekkensluiter uit haar reeks. Het A-kwartet staat na de heenronde op de vierde plaats, de B-ploeg is tweede en het C-viertal achtste. Dat smaakt naar meer...

Figuur van de speeldag: Maarten wordt met zijn drie mooie zeges door zijn ploegmaats tot man van de match uitgeroepen! Eddy liet zich alweer niet verrassen!

 

Speeldag 10 (30/11/2019)

Houthulst C - OA 13-3

OB & OC zijn reeds in winterstop!

Figuur van de speeldag: ondanks de zware nederlaag van de A-ploeg stuntte Wietse door een C4 ? en een D2 het nakijken te geven! Machtige prestatie! Ook Rozy klopte een D2!

 

Speeldag 9 (16/11/2019)

Torhout D – OA 5-11

Zandvoorde K – OB 0-16

Torhout F – OC 8-8

Twee overwinningen en een gelijkspel vormden de mooie buit van dit weekend.

Figuur van de speelweek: Carl. Met drie zeges, waaronder een D6, had hij het grootste aandeel in het gelijkspel van de C-ploeg. We noteren bovendien opnieuw 6 ‘4 op 4’’s: Jürgen, Eddy, Wouter, Niels, Wietse en Peter.

 

Speelweek 8 (09/11/2019)

OA – Tielt A 6-10

OB – Damme C 16-0

OC – Damme D 14-2

Dat de overwinningen van de B- en C-ploeg overtuigend waren, is wellicht een understatement. De A-ploeg klampte aan, maar moest uiteindelijk in Tielt A haar meerdere erkennen.

Figuur van de speeldag: Eddy did it again, met zijn drie zeges, waaronder een C4! Daarnaast bleven ook maar liefst 7 spelers foutloos dit weekend: Wouter, Wietse, Niels, Maarten (B-ploeg), Dirk, Koen en Peter (C-ploeg)

Speeldag 7 (02/11/2019)

OA – Kortrijk C 0-16 (ff.)

OB – Knokke-Heist B 0-16 (ff.)

OC – Wenduine D 0-16 (ff.)

Spijtig voorval gisteren: de zaal bleek gesloten wegens Allerzielen, waardoor de thuiswedstrijden van onze drie ploegen niet konden doorgaan. Een misverstand waarvoor het bestuur zich wenst te verontschuldigen aan alle spelers en tegenstanders.

Onze ambities voor het huidige seizoen blijven echter onverminderd overeind!

Speeldag 6 (19/10/2019)

Brugge C – OA 8-8

Brugge D – OB 3-13

Zandvoorde J – OC 5-11

De A-ploeg liet dit weekend haar eerste punt liggen. Gezien het verloop van de partij mogen we echter veeleer van een gewonnen dan een verloren punt spreken. Een redelijk scheve situatie werd uiteindelijk nog (half) rechtgezet. Eddy speelde nog maar eens rots in de branding met 4 zeges! Steven boekte twee zeges. Niels en Rozy waren goed voor elk één overwinning. De B-ploeg bleek een maatje te groot voor een jong en enthousiast Brugge D. Wietse en Maarten toonden nog maar eens hun sterkte met 4 keer winst. Peter en Jan vulden aan met respectievelijk 3 en 2 zeges. Door een blessure moest Jan wel forfait geven voor zijn twee laatste wedstrijden. Hopelijk valt alles mee. De C-ploeg ging wellicht onverhoopt met de volle aan de haal tegen Zandvoorde J. De ‘Verleye-kids’ bleken nog niet opgewassen tegen onze spelers met iets meer ervaring. De grootste Oostkampse verrassing kwam hier allicht van Johannes, die op het laatste moment mocht invallen. Hij was al meteen goed voor één zege!

Figuur van de speeldag: Eddy. Zijn vier zeges waren alweer de kapstok voor het puntengewin van de A-ploeg. Going strong! Ook Wietse, Maarten en Dieter lieten dit weekend niets liggen. En dan was er natuurlijk Johannes: eerste competitiematch en al meteen een eerste zege! Chapeau!

Speeldag 5 (12/10/2019)

OA – Paletje B 11-5

OB – Oostende E 12-4

OC – Oostende D 6-10

Ongezien: zowel de A- als de B-ploeg zijn na 5 speeldagen nog ongeslagen. Toegegeven: de B-ploeg speelde nog maar drie keer, maar toch: waar gaat dat eindigen? Het A-viertal kon deze week voor het eerst rekenen op kopman Jürgen. Hij bleek al meteen niet te kloppen. Wouter en Steven gingen door op het succesvolle elan van de voorbije weken (elk 3 zeges: 1D0 en 2 D4’en). Ook Rozy kreeg haar naam één keer op het scorebord. En ja, we zitten in een goede ‘flow’: de zes ‘belles’ waren allen voor ons. De B-ploeg kende weinig moeite met Oostende E. Zowel Maarten, Wietse als Niels speelden als kampioenen en lieten niets liggen. Voor Koen bleek de tegenstand wel iets te sterk. De C-ploeg botste op een net iets sterker Oostende D. Jan, Dirk en Dieter waren goed voor elk 2 keer winst. Wiebe scoorde helaas niet.

Figuur van de speeldag: theoretisch gezien Wouter natuurlijk, maar voor de gelegenheid ben ik geneigd eens Steven te nomineren. Hij speelt al weken op een zeer hoog niveau (nu al winst tegen 1 C6, 1D0, 2 D2’en en 6 D4’en). Dat spreekt ook voor zich, zeker? Ook vier maxima deze week: Jürgen, Maarten, Wietse en Niels.

Speeldag 4 (05/10/2019)

Menen B – OA 4-12

Oostduinkerke F – OB 8-8

OB - vrij

Het succesverhaal van de A-ploeg blijft duren. Deze week was Menen B het kind van de rekening. .Eddy en Wietse lieten drie zeges noteren, Rozy en Steven elk twee. Tegen het einde van de partij werd de A-ploeg ook nog twee forfaitzeges in de schoot geworpen, maar toen was het Meense kalf al lang verdronken. De C-ploeg tekende voor het eerste Oostkampse gelijkspel van dit seizoen. Dirk scoorde drie keer. Carl en Filip mochten elk twee keer juichen. Wietse hield het bij één overwinning.

Figuur van de speeldag: Wietse, met 3 zeges waaronder zijn eerste D2 van het seizoen. Soon to be continued! Ook Eddy zette alweer een vlekkeloze prestatie neer.

Speeldag 3 (28/09/2019)

Wenduine C – OA 6-10

Oostende C – OB  4-12

Jabbeke D – OC 10-6   

Ook na de derde speeldag blijven zowel de A- als de B-ploeg zonder puntenverlies. Kopman Eddy zette het A-team op weg met 4 knappe zeges. Ook Steven was (alweer) goed voor drie winstmatchen. Maarten (2) en Rozy (1) mochten ook juichen. Na een aarzelende start (4-4 in de rust) wist de B-ploeg toch nog met ruime cijfers afstand te nemen van Oostende. Met dank aan Wouter (4), Niels (3), Carl (3) en Wietse (2). De C-ploeg kon een sterk Jabbeke D niet van de winst houden. De Oostkampse punten kwamen van de paletten van Jan, Filip (elk 2), Dieter en Koen (elk 1).

Figuur van de speeldag: moeilijk te kiezen deze week: Steven met 3 zeges, waaronder zowaar een C6! Of Eddy die een perfect parcours aflegde met zeges tegen een C6 en een D0 ‘along the way’. Er waren ook andere knappe prestaties deze week: de ‘onvermijdelijke’ Wouter met 4 zeges voor de B-ploeg en Filip die bij de C-ploeg een E0 het nakijken gaf. En dan was er ook nog het medisch wonder van Carl: ’s morgens een geblokkeerde rug en ’s avonds 3 keer winst.

Speeldag 2 (21/09/2019)

OA – Sint-Denijs A 9-7

OC – Nieuwpoort C 14-2

OB – vrij   

Zowel de A- als de C-ploeg hielden de punten thuis. De A-ploeg won na een thriller met het kleinste verschil. Wouter en Steven legden met elk drie zeges de basis. Eddy (2) en Rozy (1) vulden perfect aan. De C-ploeg raapte haar eerste punten tegen een verzwakt Nieuwpoort C, met slechts drie spelers. Carl, Dirk en Dieter raapten de volle buit (3 overwinningen). Wiebe wist een keer te winnen. De B-ploeg was, niet voor het laatst, vrij.

Figuur van de week: alweer den ‘Wouter’ met 3 zeges waaronder een D0 en een D2. Ook Steven speelde de pannen van het dak: 3 zeges, waaronder 2 D2’en. Hij zorgde ook voor spanning: als kers op de taart trok hij dankzij winst met het kleinste verschil in de belle de A-ploeg over de overwinningsstreep!

Speeldag 1 (14/09/2019)

Zandvoorde G – OA 5-11

Oostduinkerke E – OB 4-12

Oudenburg A – OC 10-6

Op de eerste speeldag meteen 2 Oostkampse zeges: Eddy nam met een 4 op 4 het voortouw bij de ‘A’s. Wouter en Steven (elk 3 keer winst) deden ook een stevige duit in het zakje. Rozy scoorde eenmaal. Het B-viertal ging met ruime cijfers winnen In Oostduinkerke. Hier was het Wietse die foutloos bleef. Niels en Maarten (elk drie) deden hem dit bijna na. Dirk zorgde voor twee zeges. Jan, Peter en Filip schreven elk twee overwinningen op hun naam tegen Oudenburg. Zonder vierde man zat puntengewin er niet in.

Figuur van de speeldag: ‘comeback’ Wouter, meteen goed voor 3 keer winst tegen een D4. Een knappe 4 op 4 ook voor Eddy en Wietse! Dat belooft!

 

Vooraf: het bestuur heeft lang getwijfeld of het nu twee of drie ploegen zou opstellen. Het wegvallen van een aantal spelers en de moeilijkheden qua beschikbaarheid gedurende het afgelopen seizoen waren hiervoor de voornaamste redenen. Uiteindelijk beslisten we toch om met drie ploegen van start te gaan. Of de C-ploeg het einde van de competitie zou afhangen van de mogelijkheden van het moment.

Bij aanvang van het seizoen bleken een aantal oude getrouwen terug inzetbaar. Bovendien speelt de B-ploeg in een ‘mini’-reeks met slechts acht ploegen. De keuze voor een derde ploeg (die al eind mei diende te worden gemaakt) lijkt dus de juiste. De B-ploeg lijkt ondertussen over het sterkste viertal in jaren te beschikken. Zij mogen dus gerust het hoogste mikken…