Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de heenronde: de recentste uitslagen staan bovenaan. 

(speeldagen 1 tot en met 11)

Evaluatie heenronde

Beide Oostkampse ploegen waren in de heenronde bijzonder succesvol. De A-ploeg begon het seizoen met 8 opeenvolgende overwinningen. Uniek in de Oostkampse geschiedenis! Na een nipte nederlaag tegen Koekelare B en het logische verlies tegen topfavoriet Wenduine A beëindigt deze ploeg deze heenronde op een mooie derde plaats met 9 zeges. Een uiteindelijke tweede plaats en plaatsing voor de eindronde behoort daarbij zeker tot de mogelijkheden. De B-ploeg deed echter nog beter! Een noodgedwongen forfait op de eerste speeldag zorgde nochtans voor een valse start. Daarna verloor de ploeg echter niet meer (8 zeges en 1 gelijkspel). Daarmee prijkt deze ploeg halverwege helemaal bovenaan de rangschikking. Mogen we op het eind van het seizoen nog eens een kampioenfeestje organiseren? Dat is ondertussen toch al vijftien jaar geleden…

Ondertussen zijn we niet blind voor de soms moeizame zoektocht naar beschikbare spelers. De heenronde werd afgewerkt met (slechts) 12 spelers. Dit is behoorlijk nipt en nieuwe ‘competitielustige’ leden zullen door interclubverantwoordelijke Eddy met open armen worden verwelkomd. Geef ons dus gerust een seintje indien je interesse hebt.

Tot slot: de ‘goe bezig’ (in de competitie)-stand wordt halverwege aangevoerd door Steven, voor Wietse en Maarten. De volledige rangschikking van dit TTCO-nevenklassement vinden jullie hier. Voor alle verdere info met betrekking tot de competitie (volledige rangschikking, individuele uitslagen, enz.) verwijzen we jullie naar de externe linken onder de rubriek 'competitie'. 

Speelweek 11 (10/12/2022)

OA – Meulebeke D 15-1

OB – Smude B 15-1

De heenronde werd afgesloten met een thuiswedstrijd. Beide Oostkampse ploegen hadden een makkelijke avond en lieten de tegenstander slechts een eerreddende tegentreffer. Wietse, Eddy en Wouter voor de A-ploeg en Maarten, Dirk en Jan voor de B-ploeg sloten de heenronde met een perfect rapport af. Steven (A) en Johan (B) moesten zich elk 1 keer gewonnen geven.

speelweek 10 (3/12/2022)

Wenduine A – OA 12-4

Koekelare E – OB 4-12

De huizenhoge titelfavoriet Wenduine A (3 C4’en en 1 C6) was een maatje te groot voor onze A-jongens. Met 3 keer winst (2 C4 en 1 C6) toonde Jurgen nog eens zijn klasse. Ook Wietse kon een C4 in de luren leggen. In tegenstelling tot hun A-collega’s ging het B-viertal wel met de overwinning aan de haal. Maarten, Dirk en Jan wisten al hun wedstrijden te winnen (elk 4).  Jeugdspeler Andreas kreeg zijn naam niet op het bord.

speelweek 9 (26/11/2022)

Koekelare B – OA 9-7

Torhout D – OB 4-12

Eerste verliesmatch voor de A-ploeg! Spijtig genoeg werden zij niet beloond voor wat wellicht hun sterkste match uit de heenronde. Met slechts drie spelers sleepten Steven (3), Wietse (2) en Eddy (2) bijna een gelijkspel uit de brand tegen een ploeg met 3 C6’en. De B-ploeg zette haar zegetocht ongestoord verder. Maarten bleek ook dit weekend onklopbaar (4 zeges). Rozy en Jan scoorden elk 3 keer. Andreas dikte het Oostkampse resultaat met 1 zege aan.

speelweek 8 (19/11/2022)

OA – Kuurne D 14-2

OB – Zandvoorde J 10-6

Ook dit weekend een heel vlotte zege voor onze A-ploeg. Enkel Rozy (2 zeges) kende enigszins genade. Eddy, Wouter en Steven legden een foutloos parcours af. De B-ploeg toonde zich de betere van Zandvoorde J. Met 4 zeges nam Maarten de ploeg hier op sleeptouw. Met elk 3 keer winst  haalden Dirk en Jan het Oostkampse overwinningslaken binnen. Voor Andreas bleek de de tegenstand nog iets te sterk.   

speelweek 7 (12/11/2022)

OA – Oostende E 13-3

OB  - (alg ff Oostende J)

Ook Oostende E had geen verhaal tegen ons A-kwartet. Jurgen en Wietse toonden zich onvermuwbaar. Wouter (1 keer) en Rozy (2 keer) waren iets inschikkelijker. De B-ploeg kende een competitievrij weekend omwille het algemene forfait van Oostende J.    

speelweek 6 (29/10/2022)

Mandelhoek C - OA 5-11

Damme C - OB 1-15

Met een nieuwe sterke ploegprestatie behield ons A-viertal haar ongeslagen status halverwege de heenronde. Zowel Jurgen, Wouter als Steven waren drie keer hun tegenstander te sterk af. Met twee zeges was ook het aandeel van Eddy niet gering. Ook het B-viertal deed van zich spreken: Rozy, Maarten, Jan (elk 4 zeges) en Dirk (3) behaalden schijnbaar moeiteloos de zege.

speelweek 5 (22/10/2022)

 OA – Brugge C 12-4

OB – Brugge D 11-5

In de dubbele confrontatie met onze Brugse buren was er twee keer winst voor onze club. Bij de A-ploeg toonde zich met 4 op 4 onverbiddelijk voor de tegenstander. Wietse en  Steven mochten drie zeges op hun teller bijschrijven. Rozy tekende voor zeges.  Ook bij de B-ploeg konden we een perfecte score noteren. Deze kwam op naam Maarten. Dirk en Jan vulden aan met elk drie overwinningen. Ook Andreas zette zijn naam nog eens op het overwinningsbord.

speelweek 4 (15/10/2022)

Zandvoorde F - OA 7-9

Oostende G – OB 4-12

De A-ploeg blijft maar winnen. In een spannend duel met Zandvoorde F haalden onze ‘A-jongens’ met een collectief sterke prestatie nipt de overhand. Voortrekkers waren dit keer Wouter en Wietse: zij trokken het laken elk 3 keer naar zich toe. Eddy kon zich twee keer doorzetten. Zonder de overwinning van Maarten zou het echter ook niet gelukt zijn. Voor de B-ploeg konden deze week slechts drie spelers aantreden. Steven, Maarten en Jan staken er echter met kop en schouders bovenuit en lieten niets liggen.  

speelweek 3 (01/10/2022)

Paletje B - OA 6-10

Knokke-Heist B - OB 8-8

Ook op speeldag 3 ging het A-viertal met de volle buit aan de haal. Eddy en Steven  (elk 4 op 4) waren deze avond niet te kloppen. De 2 zeges van Wouter zorgden mee voor de zege. Wietse beleefde een ‘off-evening’ en kwam niet tot scoren. In een spannend duel deelden Knokke-Heist B en ons B-kwartet de punten. Rozy en Maarten wonnen elk drie partijen. Met elk 1 keer winst leverden ook Filip en Andreas hun bijdrage aan dit gelijkspel. Vooral een dikke pluim voor Andreas, die zijn eerste competitiewedstrijd won…en dat meteen tegen een E6!

speelweek 2 (24/09/2022)

OA – Nieuwpoort A 12-4

OB – Nieuwpoort B 11-5

Twee zeges in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Bij de A-ploeg was Jürgen de gangmaker met een 4 op 4. Wouter en Steven wisten elk 3 keer te winnen. Wietse hield deze avond bij 2 zeges. Het eerste optreden van de B-ploeg verliep eveneens succesvol. Maarten en Jan lieten zich niet verrassen. Rozy mocht drie overwinningen noteren. We noteerden ook het eerste optreden van jeugdspeler Andreas, die voorlopig nog wat leergeld betaalde.

speelweek 1 (17/09/2022)

Locomotief Gullegem A - OA 4-12

Oostduinkerke F – OB 16-0 (ff.)

De eerste speelweek beleefden we een beetje in mineur. Het spelerstekort noopte ons meteen tot een forfaitnederlaag met de B-ploeg. Als dat maar goedkomt… Gelukkig konden we ons optrekken aan een ruime eerste zege van de A-ploeg. Wietse en Maarten bleven foutloos. Steven en Rozy vulden aan met respectievelijk 3 en 1 keer winst.

Vooraf: Dit jaar werd beslist om met slechts twee ploegen aan te treden. Te vaak was het in de voorbije seizoenen een (onbegonnen) zoektocht voor onze interclubverantwoordelijke Eddy naar beschikbare spelers.  Onze A-ploeg start dit seizoen in derde provinciale. Het B-team heeft zijn plaatsje in vierde provinciale. Beide ploegen starten zonder grote ambities. De spelvreugde na een coronajaar staat daarbij voorop.

 

Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de terugronde: de recentste uitslagen staan bovenaan.

(speeldag 12 t.e.m. 22)

Speelweek 22

OA – Sobeka Zwevegem B  14-2

OB – Oudenburg A 0-16 (ff.)

Op de laatste speeldag boekte de A-ploeg een eenvoudige zege. We noteren alweer een uitblinkersrol voor Dirk, die met een E0, een D6 en een D4 drie hoger gerangschikte spelers het nakijken gaf. Ook de andere spelers gaven het beste van zichzelf in deze afsluitende partij: Steven H. en Maarten wisten allebei 4 keer te zegevieren. Wietse trok drie keer aan het langste eind. Jammer genoeg kon de B-ploeg door een gebrek aan beschikbare spelers haar kansen niet verdedigen.

Finaal eindigt de A-ploeg uiteindelijk op een mooie 4de plaats in haar reeks met 44 punten. Het B-viertal sluit het seizoen af op plaats 5 met 33 punten.  Enkele forfaits beletten deze ploeg iets hoger te eindigen. Individueel mogen vooral  Wietse en Dirk terugblikken op een succesvol seizoen. Zij zullen ongetwijfeld worden beloond met een hoger klassement.

Dank aan alle spelers die het beste van zichzelf gaven. Er werden dit seizoen 17 spelers ingezet. De spelers die het meest de Oostkampse kleuren verdedigden waren Bobita (16 keer), Rozy (13) en Jan (12). Tot slot nog een speciale dank aan Eddy die voor het zoveelste jaar op rij de wekelijkse competitie-opstellingen bijeen puzzelde. Dat was zeker niet altijd evident.   

Speelweek 21

Heule A – OA 7-9

Knokke-Heist B – OB 8-8

Na enkele moeilijke weken kon interclubverantwoordelijke Eddy dit weekend nog eens over twee volledige ploegen beschikken. Na het nipte verlies in haar vorige wedstrijd draaide het A-kwartet de rollen om: ze gingen met een nipte overwinning aan de haal uit het verre Heule. Een sterke collectieve prestatie van Jürgen, Eddy, Steven en Wietse. Alle vier wonnen ze minstens 2 partijen. Steven zorgde voor de kers op de taart met een extra derde zege, tegen een C6 zowaar! De B-ploeg deelde in een leuke partij de punten met haar Knokse tegenstander. Rozy en Peter waren goed voor elk drie keer winst. Bobita schreef twee wedstrijden op haar naam. Reserve Dieter kon in zijn allereerste competitiematch niet verrassen. Toch keek hij achteraf terug op een aangename ervaring.     

Speelweek 20

OA – Zandvoorde D 7-9

OB – Oostduinkerke E 1-15

De A-ploeg moest slechts nipt haar meerdere erkennen in toekomstig kampioen Zandvoorde D. Nochtans bestond onze A-ploeg ook dit weekend uit slechts drie spelers. Jürgen speelde echter de pannen van het dak en wist al zijn tegenstanders (waaronder 2 C6’en) te kloppen. Ook Wouter was goed op dreef (2 zeges, waaronder een D0). Voor Maarten was er één zege weggelegd. Met vier spelers was een stuntje hier misschien wel mogelijk geweest. Het B-viertal was dan weer helemaal niet opgewassen tegen een sterk Oostduinkerke. Dirk zorgde wel voor een fenomenale uitschieter door hun eerste man (een D4!) het nakijken te geven. Dat kon tellen als eerredder!

Speelweek 19

Meulebeke D – OA 12-4

Eernegem D – OB 15-1

Ook deze week deed het spelerstekort zich nog gevoelen: beide Oostkampse traden dit weekend met slechts drie spelers aan. Tegen een sterk Meulebeke D wist Eddy zich toch te onderscheiden met drie knappe overwinningen. Wouter voegde daar 1 zege aan toe. Rozy moest zich jammer genoeg 4 keer gewonnen geven. In een wedstrijdje ‘drie tegen-drie’ haalde Eernegem het makkelijk van ons B-trio. Bobita redde de Oostkampse eer. Jan en Wiebe konden niet juichen.

Speelweek 18

OA – Brugge C 15-1

OB – Brugge D 0-16 (ff.)

De A-ploeg had geen enkele moeite met een de fel verzwakte buren van Brugge C. Eddy, Wouter en Steven wonnen moeiteloos hun 4 partijen. Invalster Bobita trok drie keer het laken naar zich toe. Voor het andere burenduel diende onze ploeg helaas forfait te geven door een nijpend spelerstekort.

Speelweek 17

Roeselare A – OA 10-6

Zandvoorde I – OB 10-6

Opnieuw een identieke score voor onze beide ploegen. Dit keer wel twee keer een nederlaag. De A-ploeg ging met drie spelers onderuit tegen Roeselare A. Jürgen en Wietse onderscheidden zich met elk drie keer winst, waaronder een C6! Rozy bleef zonder overwinning. De B-ploeg moest na een spannende en aangename partij uiteindelijk haar meerdere erkennen in een sterke jeugdploeg van Zandvoorde. Met drie keer winst was Maarten hier de Oostkampse uitblinker. Jan zegevierde tweemaal en Peter zette zijn naam één keer op het scorebord. Ondanks 5 gewonnen sets zag Bobita zich niet beloond met een overwinning.

Speelweek 16

Weinig tafeltennisbeweging in onze club dit weekend. De kalender had immers zowel voor onze A- als onze B-ploeg een speelvrij weekend in petto. 

Speelweek 15

Jabbeke C – OA 2-14

Jabbeke D – OB 2-14

Twee overtuigende zeges dit weekend. Zowel het A- als het B-viertal waren beduidend te sterk voor hun Jabbeekse tegenstander. Voor de A-ploeg bleven Wouter en Rozy foutloos, Steven H. en Jan legden elk één keer de duimen. Bij de B-ploeg waren Dirk en Filip goed voor de maximale 4 op 4. Bobita en Steven DJ wonnen elk drie partijen.

Speelweek 14

Sint-Denijs A – OA 15-1

OB vrij

De B-ploeg genoot van een competitievrij weekend. Voor de A-ploeg stond de verre verplaatsing naar Sint-Denijs op het programma. Wietse zette de ploeg direct op voorsprong. Jammer genoot was dit ook het laatste wapenfeit. In de overige wedstrijden toonden de spelers van Sint-Denijs zich onverbiddelijk. Naast Wietse verdedigden ook Steven, Maarten en Rozy de Oostkampse kleuren. 

Speelweek 13

OA – Tielt A 8-7

OB – Oostende F 4-12

Zowel bij de A-ploeg als haar tegenstander ontbrak deze week een speler. In het partijtje 3 tegen 3 haalde ons A-viertal uiteindelijk nipt de bovenhand. Steven en Eddy wonnen elk 2 keer. Rozy was goed voor 1 keer winst. Het venijn zat hem echter in de staart: Eddy moest in zijn laatste partij nog opgeven met een spierblessure. De B-ploeg kon haar tegenstander slechts tot 2-2 volgen. Daarna stoomde een sterk Oostende F door naar een ruime 4-12 overwinning. Jan en Dirk lieten elk twee Oostkampse zeges noteren. Voor Bobita en Johan, die voor het eerst van de competitie proefde was geen overwinning weggelegd.

Speelweek 12:

Wenduine B – OA 8-8

Damme C – OB 6-10

De eerste speelweek van de terugronde leverde een gelijkspel en een overwinning op. Het gelijkspel van de A-ploeg smaakte wellicht een beetje zuur want bij 6-8 waren er duidelijk winstkansen. De overwinning bleef echter aan de palet van Steven H. plakken. In zijn laatste match stond hij 1-2 in sets voor, maar in de 2 volgende sets moest hij telkens met 12-10 de duimen leggen. Sterke prestatie wel van Wouter: hij won drie wedstrijden en moest enkel met het kleinste verschil het onderspit delven tegen de kersverse provinciaal kampioen bij de Heren D. Eddy en Steven begonnen het nieuwe jaar met elk 2 zeges. Rozy kon 1 keer zegevieren. De B-ploeg kon rekenen op sterkhouders Maarten en Jan. Zij begonnen de terugronde allebei met een perfect rapport (4 op 4). Bobita vulde aan met 2 zeges. Steven DJ won 5 sets, maar geen 3 in 1 wedstrijd. En dat is wel de bedoeling, Steven ?!

Ter info: vanaf dit seizoen vermelden we ook geen TTCO-figuren van de speeldag meer: er zijn er steeds 8 (tenzij we door omstandigheden met minder spelen natuurlijk...). We staan natuurlijk steeds open voor eventuele TTCO- of andere weetjes tijdens de wedstrijden

Vooraf: Dit jaar werd beslist om met slechts twee ploegen aan te treden. Te vaak was het in de voorbije seizoenen een (onbegonnen) zoektocht voor onze interclubverantwoordelijke Eddy naar beschikbare spelers.  Onze A-ploeg start dit seizoen in derde provinciale. Het B-team heeft zijn plaatsje in vierde provinciale. Beide ploegen starten zonder grote ambities. De spelvreugde na een coronajaar staat daarbij voorop.

 

Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de heenronde: de recentste uitslagen staan bovenaan.

(speeldagen 1 tot en met 11)

Speelweek 11

Sobeka Zwevegem B – OA 1-15

Oudenburg A – OB 11-5

Op de laatste speeldag van de heenronde bracht ons A- viertal makkelijk de volle buit mee uit het verre Zwevegem. Pas bij een 0-9 stond Rozy (3 zeges) een eerredder aan de thuisploeg toe. Tot meer was ze niet te vermurwen. Eddy, Wouter en Wietse (elk 4 zeges) toonden zich genadeloos. De B-ploeg was niet opgewassen tegen leider Oudenburg B, dat onder meer met een D0 en een D2 aantrad. Onze 4 Oostkampse spelers Jan, Bobita, Koen en Wiebe waren allemaal wel goed voor minstens 1 zege. Zoals het een kapitein betaamt deed Jan daar nog 1 winstmatch bovenop.

Halverwege het seizoen vinden lijken onze beide ploegen moeiteloos het behoud te kunnen verzekeren. In derde provinciale C (11 ploegen) staat ons A-team op een zesde plaats met 23 punten. De B-ploeg doet in haar reeks (vierde provinciale B, 10 ploegen) nog iets beter: zij vertoeven momenteel op plaats 4 met 21 punten.

Individueel was Wietse in deze eerste seizoenshelft het best bezig. Met acht deelnames verdedigde Bobita het vaakst de Oostkampse kleuren. Voor een volledig overzicht van de 'goe bezig'-stand verwijzen we jullie naar onze website https://ttcoostkamp.be.

Speelweek 10

OA – Heule A 16-0 (ff.)

OB – Knokke-Heist B 10-6

Enkel de B-ploeg diende dit weekend aan de pingpongtafels te verschijnen: de tegenstander van de A-ploeg moest door het ondertussen beruchte “C-beestje” noodgedwongen forfait gegeven. Erg spijtig. We hopen dat iedereen ondertussen gezond en wel is. Het B-kwartet pakte de volle buit dankzij een collectieve ploegprestatie. Jan en Dirk schreven elk drie zeges bij op hun palmares. Voor Maarten en Bobita waren er twee zeges weggelegd. Eigenlijk had de score nog hoger kunnen oplopen, want zowel Maarten, Dirk als Bobita verloren nog een thriller met het kleinste verschil in de belle!

Speelweek 9

Zandvoorde D – OA 10-6

Oostduinkerke E – OB 15-1

Onze twee ploegen troffen dit weekend een sterke tegenstander. Beide partijen gingen spijtig genoeg verloren. De A-ploeg had zeker kansen tegen Zandvoorde. Jammer genoeg beleefde Wietse net nu een baaldag. Wel op de afspraak waren Jürgen en Eddy, goed voor respectievelijk 3 en 2 zeges. Beiden verschalkten terloops ook een C6. Ook voor Steven was er een mooie, deugddoende zege (tegen een D0) weggelegd. De Oostkampse prestatie van de avond kwam echter van Wiebe in de B-ploeg , noodgedwongen herleid tot een trio. Met een fenomenale zege tegen een D6 bewees hij nog maar eens wat hij in zijn mars heeft. Het bleef bij die ene Oostkampse eerredder tegen een onklopbaar Oostduinkerke (1 D4, 1D6 , 2 E0 en). Geen beloning voor Bobita en Koen, die eveneens sterk voor de dag kwamen: Koen verloor twee belles. Bobita verloor slechts in de verlengingen van de belle (13-15) van een D6.

Speelweek 8

OA – Meulebeke D 4-12

OB – Eernegem B 13-3

Winst en verlies dit weekend. De A-ploeg moest zijn meerdere erkennen in Meulebeke D. Tot halverwege kon het A-viertal nog min of meer volgen (5-3). In de tweede wedstrijdhelft moesten onze spelers echter onherroepelijk de rol lossen. Jürgen en Wietse scoorden elk twee keer. Steven en Rozy bleven zonder zege. Een verzwakt Eernegem B (met slechts 3 spelers) bood enkel in de beginfase wat weerwerk (0-2) tegen ons B-team. Daarna was het (bijna) al Oostkamp wat de klok sloeg. Maarten (hij speelt dus toch nog ?) en Jan wonnen hun drie partijen. Dirk en Koen vulden aan met respectievelijk 2 en 1 winstmatchen.

 Speelweek 7

Brugge C – OA 5-11

Brugge D – OB 7-9

In de burenduels met Brugge gingen onze twee ploegen met de volle buit aan de haal. Hierin was een glansrol voor Dirk weggelegd, die mocht invallen in het A-team. Het gebeurt immers niet vaak dat een speler drie hoger geklasseerde spelers wint: hij won 1 D6 en twee E0’s. Wietse ( 4 zeges) moest een beetje warmlopen maar liet zich uiteindelijk alweer niet verrassen. Eddy (3 zeges) raakte nooit volledig op toerental en moest in het slot dan toch een keer de duimen leggen. Jan zag zijn inspanningen met 1 zege beloond. Ook in de B-ploeg maakte een invaller het verschil. Na een sputterend begin sloot Peter de avond af met 4 zeges. Bobita trok drie keer aan het langste einde. Met elk 1 keer winst trokken Wiebe en Steven DG de B-ploeg over de streep.  

Speelweek 6

OA – Roeselare A 16-0 (ff.)

OB – Zandvoorde I 4-12

De B-ploeg leed dit weekend haar eerste nederlaag van het seizoen. Een logische nederlaag, gezien de hoge klassementen (3 D D6en en een E4) waarmee haar Zandvoordse tegenstander aantrad. Toch was er een gelegenheid voor onze spelers om te schitteren. Niet in het minst Steven DG die als niet-geklasseerde speler een D6 op zijn naam schreef! Chapeau! Een ferme beloning voor al zijn trainingen… More to come soon,  ongetwijfeld!  De meer ervaren Bobita en Dirk konden niet achterblijven en volgden Stevens voorbeeld. Bobita voegde daar trouwens nog een extra winstmatch aan toe. Koen zag zijn inspanningen niet beloond.  Het A-viertal kreeg deze week een extra week vrijaf door het forfait van haar tegenstander.  En voor wie zich afvroeg wat de Oostkampse ploegen er in week 5 dan wel van terecht brachten: in die week programmeerde  de kalendermaker beide ploegen vrij van competitie.

Na een kwart van de competitie prijken de beide Oostkampse ploegen zo ondertussen op een mooie derde plaats.  

Speelweek 5

speelvrije week voor OA en OB

Speelweek 4

OA – Jabbeke C 14-2

OB – Jabbeke D 15-1

Twee eenvoudige zeges deze week, weliswaar tegen verzwakte tegenstanders: de beide Jabbeekse tegenstanders telden immers slechts drie spelers. Jürgen, Wouter en Wietse bleven foutloos (3 zeges) in de A-ploeg net als  Jan, Dirk en Bobita in de B-ploeg.  Koen (2 zeges voor het B-team) ) liet zich één keer verrassen en Rozy (1 zege voor het A-team) twee keer. De B-ploeg behoudt daarmee haar maximum. Ook de A-ploeg blijft bovenaan meedraaien.  

Speelweek 3

OA – Sint-Denijs A 6-10

OB – Bye

In haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen moest onze A-ploeg nipt de duimen leggen tegen een sterk Sint-Denijs. We noteren wel een heel sterke prestatie van Jürgen, die een foutloos parcours (4 keer winst) aflegde. Hij gaf daarbij zelfs maar een setje uit handen. Ploegmakkers Eddy, Steven en Rozy hadden het veel lastiger. Toch slaagden Eddy en Steven er in een D0 op hun naam te schrijven. Het B-viertal genoot van een vrij weekend.

Speelweek 2

Tielt A – OA 8-8

Oostende F – OB 7-9

Voor de tweede week zegevierde onze B-ploeg met het allerkleinste verschil. Hun tegenstanders wonnen zelfs meer sets (31-30) dan ons viertal. Sterke man bij Oostkamp bleek dit keer sterke Jan, die zijn vier tegenstanders het nakijken gaf. Bobita (2), Wiebe (2) en Koen (1) zorgden voor de volle buit. De B-ploeg blijft zo meteen al na 3 speeldagen ongeslagen. Volgende week staat er voor hen immers geen wedstrijd gepland! De A-ploeg deelde tegen een sterk Tielt A de punten. Uitblinkers waren Wouter en Wietse: beiden met drie zeges waaronder zowaar elk een C4 (is geen typfout) ! Eddy en Rozy waren elk goed voor één keer winst.

Extra-sportief beleefde TTC Oostende deze week wel een drama met het onverwachte overlijden enkele dagen daarvoor van een van hun trouwe spelers en trainers. RIP Kevin Callemin, sterkte aan alle vrienden en familie vanwege TTCO!

Speelweek 1

OA – Wenduine B 10-6

OB – Damme C 9-7

De twee Oostkampse ploegen in competitie misten hun start niet. Beide ploegen zegevierden nipt in hun eerste thuiswedstrijd. Bij de A-ploeg was er al meteen een eerste glansrol voor Wietse die zich niet liet verrassen.  Wouter (3),  Steven H. (2) en Rozy (1) zorgden voor de overige Oostkampse punten. Ook de B-ploeg hield de punten thuis dankzij een sterke ploegprestatie. Dirk en Bobita waren met elk 3 keer winst meteen op de afspraak. Wiebe (2) en eerste competitiezege van Steven DJ trokken de ploeg over de streep.

Ter info: vanaf dit seizoen vermelden we ook geen TTCO-figuren van de speeldag meer: er zijn er steeds 8 (tenzij we met minder spelen natuurlijk ?). We staan natuurlijk steeds open voor eventuele TTCO- of andere weetjes.

Vooraf: Dit jaar werd beslist om met slechts twee ploegen aan te treden. Te vaak was het in de voorbije seizoenen een (onbegonnen) zoektocht voor onze interclubverantwoordelijke Eddy naar beschikbare spelers.  Onze A-ploeg start dit seizoen in derde provinciale. Het B-team heeft zijn plaatsje in vierde provinciale. Beide ploegen starten zonder grote ambities. De spelvreugde na een coronajaar staat daarbij voorop.

 

Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de heenronde: de recentste uitslagen staan bovenaan.

(speeldagen 1 tot en met 6) 

Speelweek 6 (17/10/2020)

Wielsbeke D – OA 16-0 (ff.)

Meulebeke F – OB 2-14

Damme D – OC 5-11

De B- en C-ploeg konden dit weekend voor het eerst dit seizoen winnen. Ons B-viertal kwam duidelijk veel sterker voor de dag dan hun tegenstander. Een logische overwinning, dus. Enkel Wietse en Niels lieten een match liggen. Rozy en Maarten scoorden maximaal. Ook de C-ploeg mocht juichen. Jan was hier niet te kloppen. Ook Koen was alweer goed op dreef: 3 zeges en een belleverlies met 20-18 tegen 4 E4’en! Twee zeges voor zowel Carl als Wiebe maakten de prestatie was compleet. Zowel de B- als de C-ploeg zijn hiermee hekkensluiter af. Door het noodgedwongen forfait is onze A-ploeg ondertussen helaas wel helemaal onderin te vinden.

Figuur van de speeldag: Koen breidde dit weekend alweer een vervolg aan zijn sterke seizoen. Enkel het allerkleinste verschil hield hem van winst tegen 4 E4’en. Ook Wiebe schreef 2 E4’en op zijn naam. Daarnaast waren er nog maximale scores (4 op 4) voor Rozy, Maarten en Jan.

Speelweek 5 (10/10/2020)

OA – Zandvoorde F 7-9

OB – Zandvoorde D 3-13

OC – Jabbeke D 7-9

Het wil maar niet lukken dit seizoen: opnieuw gingen de drie Oostkampse ploegen onderuit, ditmaal thuis! De A-ploeg, nochtans in ‘full force’, botste op een taai Zandvoorde F. In een spannende partij, waarin maar liefst 9 vijfsetters werden gespeeld, haalde Zandvoorde de volle buit binnen. Een sterke prestatie van Wouter  (3 overwinningen en een belle-verlies met het kleinste verschil) kon dit niet verhinderen. Jürgen (2), Eddy (1) en Steven (1) waren minder gelukkig. De B-ploeg was logischerwijs niet opgewassen tegen een veel hoger gerangschikt Zandvoorde D. Wietse speelde zich met 2 alweer in de kijker! Hij klopte opnieuw een C6 en bijna moest er nog zo eentje aan geloven. Rozy wist één partij naar hand te zetten. Dat lukte niet voor Maarten en Jan.  De C-ploeg kon jammer genoeg niet profiteren van het succes van een uitmuntend spelende Carl. Hij  mooi zijn 4 matchen. Dirk, Wiebe en Koen moesten echter elk met 1 zege tevreden zijn. Een 15-17 verlies in de belle hield Koen hier van een tweede zege en een puntendeling voor de C-ploeg.

Figuur van de speeldag: momenteel is er in onze club niemand die sterker presteert dan Wietse. Al kan Carl natuurlijk moeilijker beter doen dan al zijn matchen te winnen. Ook het optreden van Wouter was meer dan behoorlijk.

Speelweek 4 (03/10/2020)

Kuurne C – OA 13-3

Tielt A – OB 10-6

Zandvoorde H – OC 13-3

Onze 3 ploegen werden deze week volledig ‘overpowered’ door hun tegenstanders. Het ontbreken van een groot aantal basisspelers deed zich andermaal voelen. De A-ploeg (met slechts drie spelers) kreeg geen voet aan de grond tegen Kuurne C. Wietse was (natuurlijk) wel op de afspraak met 2 zeges tegen een D2. Steven H. vulde aan met 1 overwinning. Een sterk Tielt A had slechts 3 spelers nodig om de B-ploeg opzij te zetten. Mooie zeges van Rozy en Maarten (elk een D2) konden dit niet verhinderen. Carl en Peter kwamen iets te kort. Ook de C-ploeg kon nooit een vuist maken tegen Zandvoorde H.  Jan, Wiebe en Koen scoorden elk 1 keer. Dit lukte niet voor Steven DJ.

Figuur van de speeldag: alweer een succesvolle avond voor Wietse: ditmaal winst tegen 2 D2’en. Ook Rozy en Maarten staken dit weekeind een mooie D2-pluim op hun hoed.

Speeldag 3 (26/09/2020)

And Leie F – OA 6-10

And Leie E – OB 12-4

Eernegem B – OC 10-6

De eerste overwinning van het nieuwe seizoen is een feit! De A-ploeg zette niet zonder enige moeite een ondergeklasseerd Lauwe F opzij. Steven H. haalde nog eens de volle buit binnen (naar eigen heel lang geleden). Eddy, Wietse en Rozy scoorden respectievelijk 3, 2 en 1 keer. Ook in Lauwe zette de B-ploeg tegen Lauwe E een eervol resultaat neer.  Individueel waren hier Peter (3) en Jan (1) aan het feest met winst tegen D-spelers.  Maarten en Niels bleven zonder zege. Ook voor de C-ploeg blijft het wachten op het eerste puntengewin. Hier noteren we vooral de sterke prestatie van Koen die zijn trainingen met 3 overwinningen beloond zag. Er waren daarnaast ook overwinningen voor Carl (2) en Wiebe (1). Steven DG betaalt voorlopig nog wat competitie-leergeld.  

Figuur van de speeldag: met winst tegen 2 D2’en en een 1 D6 beleefde Peter nog eens een (heel) ouderwets gloriemoment. Dat was ongetwijfeld nog veel langer geleden dan de 4 op 4 van Steven! Niemand die zich dat vorige moment immers nog herinnert ?!  Ook Jan zag zijn sterke optreden beloond met winst tegen een D2. Ook Koen was ‘on fire’, met o.m. winst tegen een E2 en een E4.

Speelweek 2 (19/09/2020)

OA – Atanis C 6-10

OB – Kuurne B 0-16

OC – Oostduinkerke F 6-10

Eerst het goede nieuws: er waren voldoende spelers ?! Minder leuk: nog steeds geen puntengewin. De A-ploeg leek goed op weg, maar sputterde in de laatste rechte lijn. Wouter en Wietse wisten elk 2 keer te winnen. Steven H. en Rozy boekten elk 1 zege.  Maarten, Niels, Carl en Peter (B-ploeg) waanden  zich in 2de provinciale (tegenstand 1C2, 1C4 en 2 C6’en). Ze kwamen er dan ook helemaal niet aan te pas! Maarten kwam wel zeer dicht bij de eerredder. De C-ploeg stond voor het eerst dit seizoen aan tafel. Pas in de tweede wedstrijdhelft kon Oostduinkerke F het verschil maken. Jan en Koen lieten elk twee overwinningen optekenen. Wiebe en Steven DJ vierden elk één keer.

Figuur van de speeldag: Wietse schreef alweer een D0 en een D4 bij op zijn palmares. Ook Rozy zette een D0 op haar overwinningskaart. Steven DJ won zijn in eerste officiële partij al meteen een E6! Niks mis mee…

(Bijna) stunt van de dag: Maarten speelde de pannen van het dak tegen een C6 en moest slechts met klein verschil in de ‘belle’ de duimen leggen.

Speelweek 1 (12/09/2020)

Gullegem G – OA 11-5

Gullegem H – OB 15-1

Oudenburg A – OC 16-0 (ff.)

En we zijn er weer aan begonnen… dat is al iets in deze toch wel speciale tijden. Een overweldigend succes was het op zijn zachtst gezegd nog niet. Slechts acht beschikbare spelers en een magere oogst tegen twee sterke Gullegemse teams. Eddy (2), Wietse (2) en Wouter (1) scoorden voor de A-ploeg. De teller van Rozy staat nog eventjes ‘on hold’. Maarten redde de eer voor de B-ploeg . Voor Niels, Peter en Koen blijft het ook nog eventjes wachten op een overwinning.

Figuur van de speeldag: Wietse schoot goed uit de startblokken: hij won al meteen 2 wedstrijden, waaronder een C6! Ook Wouter won met zijn eerste baltoetsen van het seizoen een hoger geklasseerde speler (D0).

Tot slot: Peter moet leren afwerken: 6 gewonnen sets, echter zonder overwinning!

Vooraf: Ook dit jaar starten we met drie ploegen, twee in derde provinciale en ééntje in vierde. Ook dit lijkt het echter geen evidentie dat we met drie ploegen de finish halen. De beschikbaarheid lijkt zelfs nog gedaald. De ambities blijven dan ook beperkt tot het verzekeren van het behoud. Vooral voor de B-ploeg lijkt dit op papier alleszins (bijna) onbegonnen werk. Na hun promotie vorig seizoen spelen ze nu in een loodzware reeks in derde provinciale.