Traditioneel is de meimaand ook de maand waar we opnieuw op zoek gaan naar een clubkampioen. De twee vorige 2 edities moesten echter door de gekende corona-perikelen worden afgelast. Maar dit jaar zetten we die traditie verder, meer bepaald op 9 en 16 mei.

Op 9 mei stonden de jeugdreeks en de reeks veteranen op het programma. In beide reeksen telkens 7 deelnemers, die allemaal tegen elkaar uitkwamen. In de jeugdreeks haalde Andreas zijn eerste jeugdtitel binnen, voor Anthony en Bas! Voor allebei hun eerste TTCO-prijs! Zij kregen stevig weerwerk van Lowie, Tiebe en Mauro. Wolf, die nog maar net bij onze club komt piepen, beleefde vooral veel spelplezier!

In de veteranenreeks was er alweer niemand opgewassen tegen Rozy. Ook na de corona-onderbreking blijft zij gewoon verder winnen. Voor de vijfde keer op rij nu al! Peter eindigde net als drie jaar geleden tweede. Dirk vervolledigde het podium. Met ook Jan, Chris, Yves en Johan aan de opslag was deze reeks dit jaar trouwens erg sterk bezet.

In de open reeks op 16 mei werd met voorgift gespeeld. 16 spelers waagden hun kans. In de eerste ronde werd gespeeld in drie poules. Peter, Wietse en Maarten kroonden zich tot poulewinnaars. Als tweede in de poule verzekerden ook Steven, Jan en Johan zich van een plaatsje in de kwartfinale. De laatste twee tickets voor deze ronde werden toebedeeld aan Dirk en Chris, als best gerangschikte derdes. Voor Yves, Andreas, Mauro, Wiebe, Liam, Lowie, Bas en Tiebe betekende de eerste ronde het eindstation.

In die kwartfinales zorgde Dirk voor een grote verrassing door regerend clubkampioen en topfavoriet Wietse met 3-0 te kloppen. Geen 3 op een rij voor Wietse, dus! In dezelfde ronde bleek Peter met 3-0 te sterk voor Chris. Steven topspinde zich, niet zonder moeite, met 3-1 voorbij Johan. Maarten werd de vierde halve finalist, na 3-1 winst tegen Jan. De halve eindstrijd werd voor Maarten echter het eindstation: na een spannend duel moest hij met 3-1 de duimen leggen tegen Peter. In de andere halve finale zwoegde Steven zich met dezelfde cijfers voorbij Dirk.

Door de uitschakeling van Wietse was Steven de grote favoriet in de finale. Een revanche voor zijn verloren poulewedstrijd eerder die avond tegen Peter was Steven echter niet gegund. Peter verraste opnieuw (ook zichzelf) en won zowaar met 3-1! In de wedstrijd voor de derde plaats tussen Maarten en Dirk bleek Maarten het koelbloedigst (3-1).

Proficiat aan alle winnaars! Zij worden opgenomen in de TTCO - Hall Of Fame !