De tweede fase van ons clubtornooi op maandag 21/11 kon 21 spelers bekoren. Onder hen ook een vijftal nieuwe gezichten. Dit keer werd er gespeeld in 4 poules. Wietse, Chris, Liam en Warre bleken op het einde van de avond het meest succesvol met winst in hun poule. Proficiat!

In poule 1 eindigde ‘A-speler’ Wietse andermaal als primus (12 sets), met ook nu Maarten (10) als dichtste achtervolger. Spanning troef in deze poule want ook Jan (9) en Rozy (8) wisten heel wat sets binnen te halen. In de achterhoede waren er zowel voor Yves als Johan 3 sets weggelegd.

In poule 2 toonde Chris zich superieur: hij scoorde 15 op 15! Met al zijn ervaring was Chris allicht iets te goed voor deze poule ?… Sterke prestatie ook van Ward die als nieuweling beslag kon leggen op de tweede plaats met 10 gewonnen sets. Hij eindigde daarmee net voor onze eerste jeugdspeler  Andreas die 9 keer mocht juichen. Lowie Verdonck (6) en Anthony (5) konden zich dit keer minder doorzetten.  

Net als in poule 2 stak er ook in poule 3 een speler bovenuit: hier toonde Liam zich onklopbaar (15 op 15)! Achtervolgers Tiebe en Mauro lieten allebei 10 gewonnen sets noteren. Met 4 gewonnen sets bleef ook het eerste optreden van Issa en Maxime niet onopgemerkt. Lowie Vergison trok in deze poule   twee keer aan het langste seteinde.

In poule 4 tenslotte waren 4 nieuwe jeugdspelers ingedeeld. Warre (13 punten) haalde het hier van broer Juul (11). Flor behaalde in deze poule 7 punten voor het klassement. Voor Remi noteerden we 5 punten.

De volledige rangschikking na twee fases vinden jullie hier. Er zijn echter nog twee fases alvorens we de nieuwe winnaar kunnen aanduiden. Het is op dit moment echter nog onduidelijk wanneer de 3de fase zal doorgaan. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

 

Op 16/10 was Yves de enige Oostkampse deelnemer op het provinciaal criterium klassementen. Maar zijn aanwezigheid ging niet onopgemerkt voorbij: hij won namelijk de reeks niet-geklasseerden.

Hij werd eerst zijn vier wedstrijden uit de poule. Vervolgens spartelde hij zich zonder setverlies door de kwartfinale en de halve finale. In die finale kwam hij opnieuw uit tegen een speler, die hij al eerder in de poule had geklopt. Het was toch even bobberen toen hij 2-0 achter kwam, maar uiteindelijk trok Yves toch met 3-2 het laken naar zich toe! Proficiat! 

 

Op maandag 03/10 namen 18 spelers deel aan de eerste fase van het clubtornooi, editie 2022-2023. Een zoveelste editie volgens het gekende recept: 4 fases, wedstrijden in poules volgens spelersniveau, rangschikking volgens gewonnen sets, bonuspunten voor deelnames en de poulewinnaars.  

In die eerste fase werden de spelers in drie poules onderverdeeld. In poule 1 ging Wietse, de eindwinnaar van de voorbije editie,  gewoon door op zijn winnaarselan. In poule 2 wist Yves kwam Yves als nipte winnaar uit de bus. In poule 3 tenslotte werd Tiebe de winnaar van de avond. Deze drie spelers vertoeven dan ook bovenaan de voorlopige rangschikking.

In poule 1 kreeg Wietse eigenlijk alleen weerwerk van Maarten (12) die slechts 1 setje achter hem finishte. De andere spelers beleefden een iets mindere avond: Rozy won 7 sets, Jan en Andres 5 en Filip 3. Ook in poule 2 werd het een tweestrijd: Yves en Johan eindigden allebei met 13 keer setwinst. Een zege in het onderlinge duel leverde Yves hier de poulewinst op. Jeugdspelers Andreas (8 gewonnen sets) en Anthony (6) deden het hier meer dan behoorlijk. Nieuwelingen Ward (3) en en Pascal (2) vervolledigden deze poule. Niemand deed deze avond echter beter dan Tiebe in poule 3. Hij behaalde 14 setzeges en bleef hiermee in de poule vooral Lowie Verdonck voor, die 12 keer zegevierde. Daarachter volgden  Mauro (9 sets) , Lowie Vergison (7) , Wolf (2) en Milan (1).            .

Rekening houdend met de bonuspunten voor aanwezigheid en een extra bonuspunt voor de winnaars ziet de zeer voorlopige tussenstand er als volgt uit (klik hier). Iedereen krijgt een tweede kans in de volgende fase van het clubtornooi. Afspraak op maandag 21/11.

CT2223 F1 1

CT2223 F1 3CT2223 F1 4CT2223 F1 5CT2223 F1 6

In het kader van de maand van de sportclub worden door onze club in september 2022 twee kennismakingsmomenten georganiseerd.

Op woensdagnamiddag 21/09 was het de beurt aan de jeugd. 17 enthousiastelingen tussen de 9 en 13 jaar oud kwamen kennismaken met onze sport.

In het eerste deel werden verschillende tafelopstellingen uitgeprobeerd. Iedereen kon zich ook eens meten met onze tafeltennisrobot en hier en daar werd ook al wat initatie gegeven. Na de pauze werd de middag afgerond met een mini-tornooitje. Emile, (bij de 9- en 10-jarigen) en Lowie (bij de 11 tot en met 13-jarigen) gingen daarin met de trofeeën lopen. Iedereen werd ook getrakteerd op drankje.

Een leuke namiddag, waarover iedereen tevreden was!

De jeugdspelers die zin hebben om ook echt de kneepjes van het tafeltennis te leren raden we aan om eens op maandag langs te komen in de Valkaart. Dan voorzien we wekelijks een begeleide jeugdinitiatie van 19u tot 21u. Geïnteresseerden mogen gerust enkele keren proberen alvorens lid te worden. Tot dan!

 

KM22 jeugd6KM22 jeugd7KM22 jeugd5

KM22 jeugd1KM22 jeugd3KM22 jeugd4

Subcategorieën