Op 16/10 was Yves de enige Oostkampse deelnemer op het provinciaal criterium klassementen. Maar zijn aanwezigheid ging niet onopgemerkt voorbij: hij won namelijk de reeks niet-geklasseerden.

Hij werd eerst zijn vier wedstrijden uit de poule. Vervolgens spartelde hij zich zonder setverlies door de kwartfinale en de halve finale. In die finale kwam hij opnieuw uit tegen een speler, die hij al eerder in de poule had geklopt. Het was toch even bobberen toen hij 2-0 achter kwam, maar uiteindelijk trok Yves toch met 3-2 het laken naar zich toe! Proficiat! 

 

Op maandag 03/10 namen 18 spelers deel aan de eerste fase van het clubtornooi, editie 2022-2023. Een zoveelste editie volgens het gekende recept: 4 fases, wedstrijden in poules volgens spelersniveau, rangschikking volgens gewonnen sets, bonuspunten voor deelnames en de poulewinnaars.  

In die eerste fase werden de spelers in drie poules onderverdeeld. In poule 1 ging Wietse, de eindwinnaar van de voorbije editie,  gewoon door op zijn winnaarselan. In poule 2 wist Yves kwam Yves als nipte winnaar uit de bus. In poule 3 tenslotte werd Tiebe de winnaar van de avond. Deze drie spelers vertoeven dan ook bovenaan de voorlopige rangschikking.

In poule 1 kreeg Wietse eigenlijk alleen weerwerk van Maarten (12) die slechts 1 setje achter hem finishte. De andere spelers beleefden een iets mindere avond: Rozy won 7 sets, Jan en Andres 5 en Filip 3. Ook in poule 2 werd het een tweestrijd: Yves en Johan eindigden allebei met 13 keer setwinst. Een zege in het onderlinge duel leverde Yves hier de poulewinst op. Jeugdspelers Andreas (8 gewonnen sets) en Anthony (6) deden het hier meer dan behoorlijk. Nieuwelingen Ward (3) en en Pascal (2) vervolledigden deze poule. Niemand deed deze avond echter beter dan Tiebe in poule 3. Hij behaalde 14 setzeges en bleef hiermee in de poule vooral Lowie Verdonck voor, die 12 keer zegevierde. Daarachter volgden  Mauro (9 sets) , Lowie Vergison (7) , Wolf (2) en Milan (1).            .

Rekening houdend met de bonuspunten voor aanwezigheid en een extra bonuspunt voor de winnaars ziet de zeer voorlopige tussenstand er als volgt uit (klik hier). Iedereen krijgt een tweede kans in de volgende fase van het clubtornooi. Afspraak op maandag 21/11.

CT2223 F1 1

CT2223 F1 3CT2223 F1 4CT2223 F1 5CT2223 F1 6

In het kader van de maand van de sportclub worden door onze club in september 2022 twee kennismakingsmomenten georganiseerd.

Op woensdagnamiddag 21/09 was het de beurt aan de jeugd. 17 enthousiastelingen tussen de 9 en 13 jaar oud kwamen kennismaken met onze sport.

In het eerste deel werden verschillende tafelopstellingen uitgeprobeerd. Iedereen kon zich ook eens meten met onze tafeltennisrobot en hier en daar werd ook al wat initatie gegeven. Na de pauze werd de middag afgerond met een mini-tornooitje. Emile, (bij de 9- en 10-jarigen) en Lowie (bij de 11 tot en met 13-jarigen) gingen daarin met de trofeeën lopen. Iedereen werd ook getrakteerd op drankje.

Een leuke namiddag, waarover iedereen tevreden was!

De jeugdspelers die zin hebben om ook echt de kneepjes van het tafeltennis te leren raden we aan om eens op maandag langs te komen in de Valkaart. Dan voorzien we wekelijks een begeleide jeugdinitiatie van 19u tot 21u. Geïnteresseerden mogen gerust enkele keren proberen alvorens lid te worden. Tot dan!

 

KM22 jeugd6KM22 jeugd7KM22 jeugd5

KM22 jeugd1KM22 jeugd3KM22 jeugd4

Traditioneel is de meimaand ook de maand waar we opnieuw op zoek gaan naar een clubkampioen. De twee vorige 2 edities moesten echter door de gekende corona-perikelen worden afgelast. Maar dit jaar zetten we die traditie verder, meer bepaald op 9 en 16 mei.

Op 9 mei stonden de jeugdreeks en de reeks veteranen op het programma. In beide reeksen telkens 7 deelnemers, die allemaal tegen elkaar uitkwamen. In de jeugdreeks haalde Andreas zijn eerste jeugdtitel binnen, voor Anthony en Bas! Voor allebei hun eerste TTCO-prijs! Zij kregen stevig weerwerk van Lowie, Tiebe en Mauro. Wolf, die nog maar net bij onze club komt piepen, beleefde vooral veel spelplezier!

In de veteranenreeks was er alweer niemand opgewassen tegen Rozy. Ook na de corona-onderbreking blijft zij gewoon verder winnen. Voor de vijfde keer op rij nu al! Peter eindigde net als drie jaar geleden tweede. Dirk vervolledigde het podium. Met ook Jan, Chris, Yves en Johan aan de opslag was deze reeks dit jaar trouwens erg sterk bezet.

In de open reeks op 16 mei werd met voorgift gespeeld. 16 spelers waagden hun kans. In de eerste ronde werd gespeeld in drie poules. Peter, Wietse en Maarten kroonden zich tot poulewinnaars. Als tweede in de poule verzekerden ook Steven, Jan en Johan zich van een plaatsje in de kwartfinale. De laatste twee tickets voor deze ronde werden toebedeeld aan Dirk en Chris, als best gerangschikte derdes. Voor Yves, Andreas, Mauro, Wiebe, Liam, Lowie, Bas en Tiebe betekende de eerste ronde het eindstation.

In die kwartfinales zorgde Dirk voor een grote verrassing door regerend clubkampioen en topfavoriet Wietse met 3-0 te kloppen. Geen 3 op een rij voor Wietse, dus! In dezelfde ronde bleek Peter met 3-0 te sterk voor Chris. Steven topspinde zich, niet zonder moeite, met 3-1 voorbij Johan. Maarten werd de vierde halve finalist, na 3-1 winst tegen Jan. De halve eindstrijd werd voor Maarten echter het eindstation: na een spannend duel moest hij met 3-1 de duimen leggen tegen Peter. In de andere halve finale zwoegde Steven zich met dezelfde cijfers voorbij Dirk.

Door de uitschakeling van Wietse was Steven de grote favoriet in de finale. Een revanche voor zijn verloren poulewedstrijd eerder die avond tegen Peter was Steven echter niet gegund. Peter verraste opnieuw (ook zichzelf) en won zowaar met 3-1! In de wedstrijd voor de derde plaats tussen Maarten en Dirk bleek Maarten het koelbloedigst (3-1).

Proficiat aan alle winnaars! Zij worden opgenomen in de TTCO - Hall Of Fame !

Subcategorieën