Op 5 maart stond de vierde en laatste fase van de negende editie van de trofee Imperial, ons clubtornooi, op het programma. We gingen in dit tornooi niet alleen op zoek naar een nieuwe eindwinnaar, maar voor het eerst ook naar een clubkampioen bij de geklasseerde en niet-geklasseerde spelers. Hierover meer in een afzonderlijk artikel.

Voor deze speciale editie werd de poule-indeling en het spelsysteem lichtjes aangepast: de 14 geklasseerde spelers werden volgens hun niveau gelijkmatig over 2 poules verdeeld én er werd met voorgift gespeeld. Ook nu werden telkens drie sets gespeeld, waarbij elke gewonnen set een punt opleverde.

De voorgift speelde een aantal hoger gerangschikte spelers danig parten en het was zowaar Eric - als virtueel geklasseerde speler-, die in poule 1 met de poulewinst ging lopen na 13 keer setwinst. Hoedje af! Ook achter hem zat iedereen behoorlijk dicht bij elkaar: Maarten schreef 11 sets op zijn naam, Peter en Marc Baete waren elk goed voor 10 keer setwinst. Ook voor Chris (9 sets) en Willy (7 sets) werd het een behoorlijke succesvolle avond. Niels (3 sets) beleefde dan weer een echte 'off-evening'. In poule 2 was Dirk, met maar liefst 16 keer setwinst, de oververdiende poulewinnaar. Hij wint hiermee de twee fases waaraan hij deelnam. De tweede plaats was voor Wietse, die met 14 gewonnen sets nauwelijks onderdeed. Ook Dieter (12 sets) scoorde goed. Rozy worstelde met de voorgift en kwam uiteindelijk tot 8 gewonnen sets. De set-teller van Jeroen en Derry bereikte het cijfer 5, die van Wietse bleef steken op 3. De niet-geklasseerde spelers werden in poule 3 ondergebracht. Ook hier waren er 7 deelnemers. Wout toonde zich hier de sterkste. Met 16 sets bleef hij nipt Stijnen Stijnen (15 sets) en Katrien (14 sets) achter zich. Sam en Mathias sprokkelden elk 7 sets. Maxim kon 4 sets winnen. Arnout bleef zonder setwinst.

In de eindstand - waarbij rekening werd gehouden met de 3 beste uitslagen in de 4 fases - was het Rozy die als algemene winnares uit de bus kwam. Zij behaalde evenveel punten als Wout. Het feit dat zij 2 fases won gaf haar uiteindelijk het voordeel. Wout werd wel de primus bij de jeugd in dit tornooi. Eric en Chris (beiden 43 punten) bezetten plaats twee en drie bij de volwassenen. Jarid (40 punten) en Sam (39 punten) vervolledigden het podium bij de jeugd.

De volledige eindstand kunnen jullie hier raadplegen.

Het clubkampioenschap van de klassementsreeksen werd dit jaar voor het eerst gecombineerd met een (aangepaste)  4de fase van de Trofee Imperial: de 14 geklasseerde spelers werden volgens hun niveau gelijkmatig over 2 poules verdeeld én er werd met voorgift gespeeld. Deze poulefase leverde niet alleen het resultaat voor de de 4de fase van dit clubtornooi (zie afzonderlijk artikel), maar ook de 4 halve-finalisten bij de geklasseerden op basis van de gewonnen wedstrijden.

Enigzins verrassend vonden we in die halve finales bij de geklasseerden niet meteen de verwachte namen terug. Wél Eric, die als virtueel E6 geklasseerde speler, vijf van zijn zes partijen wist te winnen. Chapeau! Een zelfde resultaat als Peter, die hij in het onderlinge duel kansloos had gelaten. Eric winnaar dus in poule 1, voor Peter. Een zelfde scenario in poule 2 waar Dirk en Wietse elk vijf keer wisten te winnen. Het onderlinge resultaat speelde hier in het voordeel van Dirk. De halve finales waren een kolfje naar de hand van Dirk (3-0 tegen Peter) en Wietse (3-1 tegen Eric). In de finale wilde Wietse een heruitgave van zijn poulematch kost wat kost vermijden. Hij zette Dirk meteen onder druk en dit loonde: Wietse werd clubkampioen 2018 met een 3-0 zege. Ook Peter kon in de wedstrijd voor de derde plaats zijn nederlaag in de poulematch rechtzetten, zij het met een miniem verschil (3-2). Bij de niet-geklasseerden (7 deelnemers) bracht het resultaat van de poule meteen de beslissing: met 6 op 6 werd Wout de nieuwe clubkampioen, voor Simon Stijnen (5 zeges) en Katrien (4 keer winst).

CK1718NG

Fase 3 van ons clubtornooi werd een weekje vervroegd naar maandag 22 januari. Opnieuw waren er meer dan twintig spelers van de partij, die dit keer werden onderverdeeld in 4 poules. Winnaars van de avond waren Dirk (poule 1), Edward (poule 2), Eric (poule 3) en Jarid (poule 4).

In poule 1 bleef Dirk met 11 gewonnen sets iedereen de baas. Rozy en Dieter zaten hem met 10 keer setwinst wel op de hielen. Ook Maarten bleef met 9 sets aardig in de buurt. Niels was goed voor 7 gewonnen sets. Ook Marc Bekaert wist nog vijf setjes te pakken. In poule 2 bleek iedereen erg aan elkaar gewaagd. Jeroen en Edward eindigden allebei met 9 sets. Door winst in het onderlinge duel werd Edward als winnaar van de poule aangeduid.  Wietse en Marc Baete eindigden met nauwelijks 1 setje minder. Chris tenslotte was nog altijd goed voor 6 keer setwinst. Eric (14 sets) en Wiebe (12 sets) staken er bovenuit in poule 3. Willy scoorde 9 sets. Voor Natacha (4 sets) en vooral youngster Sam (zonder setwinst) bleef de tegenstand in deze hogere poule vooralsnog te sterk. In poule 4 werd Jarid met 13 sets de primus van de avond. Wout werd met 11 sets mooi tweede. Katrien sprokkelde 9 sets en Simon S. 7. Maxim moest het zonder setwinst stellen.

De volledige tussenstand kunnen jullie hier raadplegen.

De 4de en laatse fase van dit seizoen gaat door op maandag 05/03/2018  In deze fase gaan we voor het eerst ook op zoek naar de clubkampioen in de open reeks en bij de niet-geklasseerden.

 

 

 

 

winnaars marsepein dubbeltornooi

Begin januari stond opnieuw ons clubtornooi met de langste traditie op het menu: het marsepein-dubbeltornooi. Achttien spelers waren van de partij. Dit jaar werd voor het eerst in 10 jaar nog eens gespeeld met een vaste medespeler. Naast twee vader-zooncombinaties (Marc & Simon Bekaert / Derry & Warre Casteleyn) werden de combinaties bepaald door de (onschuldige :)) hand van Chris.

Het werd een leuk en spannend gebeuren waarbij Niels en Stijn uiteindelijk als winnaars uit de bus kwamen. Wietse en Chris eindigden op een mooie tweede plaats. De derde podiumplek was voor het duo Eric en Wietse.

Op het einde van de avond werd iedere deelnemer uiteraard beloont met één of meerdere stukken marsepein.

Hierbij de volledige uitslag: 1. Niels & Stijn 2. Wietse & Chris 3. Eric & Wiebe 4. Dieter & Willy 5. Marc & Simon . 6. Jeroen & Jarid 7. Dirk & Wout 8. Derry & Warre 9. Maarten & Simon S.

 

 

TTCO-nostalgie

TTCO-nostalgie

enkele groepsfoto's & memorabele momenten uit het verleden van TTC Oostkamp

Saive-demonstratie 2015

Saive-demonstratie 2015

in 2015 gaven de broers Saive een demonstratie in de Valkaart ter ere van 35 jaar TTC Oostkamp

2015-2016

2015-2016

sfeerbeelden van het seizoen 2015-2016

2016-2017

2016-2017

sfeerbeelden van het seizoen 2016-2017

nuttige tips...

nuttige tips...

...voor beginnende spelers