Op de tweede seizoensfase van ons clubtornooi waren 28 spelers aanwezig. Zij werden onderverdeeld in vijf poules op basis van hun klassement en hun resultaten in de vorige fase. Niels (poule 1) en Stijn (poule 2) wisten ook nu hun poule te winnen. Stijn (38 punten) en Niels (32) voeren dan ook logischerwijs de tussenstand na twee van de vier fases aan. Hiermee mogen we hen terecht bombarderen als de favorieten op de eindzege. Op plaats drie in de tussenstand, met 28 punten, vinden we Lily, die momenteel de jeugdrangschikking aanvoert. Ook voor Ella (poule 3), Sam Goossens (poule 4) en Noä (poule 5) werd het een mooie avond: zij waren de winnaars van de jeugdpoules. 

Niels was ook in deze tweede fase "outstanding" in de hoogste reeks: hij liet op de ganse avond slechts 4 sets liggen en hield zo met 16 punten achtervolgers Eric en Dieter (elk 11) op enige afstand. Ook de andere spelers sprokkelden de nodige  punten. Maarten was goed voor 8 sets/punten. Dirk en Wietse totaliseerden er elk 7. Na winst in poule 3 op de vorige fase zette Stijn meteen zijn opmars voort. Met 18 punten werd hij primus in poule 2, voor Marc die afklokte op een fraaie 15 punten. Ook Jeroen en Wiebe zetten met 11 punten een mooie score neer. Koen en Willy waren elk goed voor 8 punten. Chris bleef deze avond op 6 punten steken.

In de hoogste jeugdpoule (poule 3) was er geen houden aan Ella, die alles en iedereen domineerde. Met 19 punten haalde zij de hoogste score van de avond. Daarachter waren Wout (13 punten), Johannes (12) en Phoenix (11) duidelijk aan elkaar gewaagd. Emiel kon zich minder doorzetten (5 punten). Poule 4 was een kolfje naar de hand (lees: palet) van Sam Goossens. Met 18 punten bleef hij ruim Lily en Andreas voor (elk 12 punten). Ook Matthias en Sam Longueville haalden met 9 punten nog een goed resultaat. In poule 5 werd het spannend: de eerste prijs was uiteindelijk voor Noä met 16 punten. Ook Wolf bereikte dit totaal, maar het onderling duel werd in het voordeel van Noä beslecht. Kort daarachter volgde Maxim met 14 punten. Jasper schreef nog 10 punten op zijn naam. Floris zag zijn deelname beloond met 4 punten. 

De volledige tussenstand kunnen jullie hier raadplegen.

De volgende fase gaat door op maandag 28/01/2019.

 

 

 

 

Ook dit jaar wordt er een vervolg gebreid aan de avonturen van Wiebe en Wietse in jeugliga-land. Ondertussen zetten zij  ook pingponggewijs enkele stappen vooruit. Daardoor belandden zij ook in een sportief hogere reeks. In de eerste fase op 07/10/2018 was Wietse in de hoogste reeks (Heren 1), waar hij bijna enkel hoger geklasseerde spelers tegenkwam. Hij weerde zich dapper en eindigde uiteindelijk als voorlaatste in zijn poule na 1 winst- en 6 verliespartijen.  Wiebe trad aan in reeks Heren 3 en toverde 5 overwinningen uit zijn palet. Dartegenover stonden twee nederlagen. Hij werd hiermee knap derde in zijn reeks.

Terzijde vermelden wij hier ook de knappe prestaties van Louis en Cato Verleye, zoon en dochter van Stijn. Zowel Louis, bij de preminiemen, als Cato, bij de benjamins, wonnen hun reeks zonder verliespartij. Beide jeugdspelers spelen momenteel bij TTC Zandvoorde.

volledige uitslag eerste fase

Ons clubtornooi in zijn huidige vorm, de trofee Imperial, is dit seizoen al aan zijn tiende uitgave toe. Voor de eerste fase van deze jubileum-editie kwamen maar liefst zevenentwintig spelers opdagen. Onder hen heel wat nieuwelingen. Een goed recept moet niet worden veranderd, dachten we, en dus blijft de formule ook dit jaar ongewijzigd: per fase (4 per seizoen) speelt iedere speler een aantal sets. Gewonnen sets en bonuspunten worden opgeteld.  Per speler worden echter enkel de resultaten uit de beste drie fases in rekening gebracht. Op die manier zoeken we een algemene winnaar en een top-drie bij zowel de volwassenen als de jeugd. Wie wordt de opvolger van Rozy?

In deze eerste fase werd gespeeld in vijf poules. Zoals gebruikelijk werd de indeling gemaakt per niveau. Niels (poule 1), Eric (poule 2), Stijn (poule 3), Nicolas (poule 4) en Lily (poule 5) waren de winnaars van de avond. Zij krijgen hiervoor een bonuspunt, dat belangrijk kan zijn in de afrekening.

Niels (13 punten) werd primus in poule 1 - de eredivisie ;). Ook Dirk (11) en Dieter (10) waren behoorlijk succesvol in deze hoogste reeks. Rozy, Maarten (allebei 7) en Wietse stonden deze avond iets minder op het voorplan. Poule 2 was een kolfje naar de palet van Eric. Hij scoorde 12 punten en bleef hiermee Chris (10) en Koen (9) voor. Ook Jeroen (8 punten), Willy en Wiebe (allebei 6 punten) staken hun neus meermaals aan het venster. In poule 3 waren de machtsverhoudingen duidelijk: Stijn werd souverein en zonder setverlies (16) eerste in de poule. Jimmy (12) eindigde mooi als tweede en Wout (8) legde beslag op de derde plaats. Voor Phoenix waren er 4 punten weggelegd. Voor benjamin Sam waren er deze avond geen punten weggelegd. In poule 4 was de winst voor Nicolas, die 14 sets op zijn naam schreef. Dichtste achtervolger was Johannes met 11 gewonnen sets. Emiel, Matthias en Andreas scoorden respectievelijk 7, 6 en 4 punten. Lily (13 punten) bleef iedereen de baas in poule 5. Sam en Maxim kwamen elk tot 11 punten. Voor Noä waren er 6 punten weggelegd en voor Jasper 5. 

De volledige tussenstand kunnen jullie hier raadplegen.

De volgende fase gaat door op maandag 12/11/2018.

 

 

 

 

Het was lang geleden dat onze club nog eens een jeugdevement had georganiseerd, maar woensdag 19/09/2018 was het zover! Twintig jeugdspelers zakten naar de Valkaart af om er een middagje te pingpongen.

In een eerste ronde werd iedereen in een poule van vijf ingedeeld. De eerste twee gingen door naar de finaleronde van reeks 1. Wie op de plaatsen drie en vier belandde kwam terecht in de finaleronde van reeks 2. De vijfdes uit iedere poule kwamen tegen elkaar uit in een poule van 4 (reeks 3).

Na een boeiende finale haalde Thomas Neyt het in reeks 1 met 3-1 van Louis Verleye. Thomas werd daarmee ook de algemene winnaar van het tornooi. Het hoogstaande niveau van deze twee talentvolle spelers maakte overduidelijk dat zij reeds over enige pingpongervaring beschikken. Ben Tavernier werd in deze reeks knap derde, voor Ella Verleye. Ben bereikte het beste resultaat van een niet-aangesloten speler. Ella van haar kant werd in de halve eindstrijd slechts met het allerkleinste verschil geklopt door haar broer Louis. Ook Staf Vandekerckhove, Aster Hertoghe, Willem Vanden Heede en Midas Commeyne verzekerden zich na een sterke prestatie in de poule van een plaatsje in reeks 1. Uiteindelijk behaalden zij  respectievelijk de plaatsen vijf, zes, zeven en acht in de eindrangschikking.

Ook de spelers uit reeks 2 (plaatsen drie en vier uit de poule) speelden een spannende finaleronde. Hier was het uiteindelijk Sam Goossens die zich de sterkste toonde ten nadele van Lars Pleysier. Iben Desimpelaere bleef hier Senne Vergison voor in de strijd voor plaats drie. Broer Lowie was in deze reeks nipt (3-2) de betere van Sanne Vanden Heede voor plaats vijf en ook tussen Léonie Hoornaert en Benne Bedert werd het een thriller voor plaats zeven: 3-2 winst voor Léonie.

Stan Hertoghe werd eerste in reeks 3 (plaatsen vijf uit de poule) na het winnen van zijn drie wedstrijden in deze reeks. Hannah De Rycke werd hier tweede, voor Nicolas Bolle en Aitzaz.  

Proficiat aan allen!

De organisatie zag dat het goed was. Hopelijk is hiermee een nieuwe traditie ingezet...

UITSLAGEN

reeks 1 (plaats 1-8 algemeen): 1) Thomas Neyt 2) Louis Verleye 3) Ben Tavernier 4) Ella Verleye 5) Staf Vandekerckhove 6) Aster Hertoghe 7) Willem Vanden Heede 8) Midas Commeyne

reeks 2 (plaats 9-16 algemeen): 1) Sam Goossens 2) Lars Pleysier 3) Iben Desimpelaere 4) Senne Vergison 5) Lowie Vergison 6) Sanne Vanden Heede 7) Leonie Hoornaert 8) Benne Bedert 

reeks 3 (plaats 17-20 algemeen): 1) Stan Hertoghe 2) Hannah De Rycke 3) Nicolas Bolle 4) Aitzaz

TTCO-nostalgie

TTCO-nostalgie

enkele groepsfoto's & memorabele momenten uit het verleden van TTC Oostkamp

Saive-demonstratie 2015

Saive-demonstratie 2015

in 2015 gaven de broers Saive een demonstratie in de Valkaart ter ere van 35 jaar TTC Oostkamp

jeugdtornooi 2018

jeugdtornooi 2018

sfeerbeelden van het jeugdtornooi op 19/09/2018

2016-2017

2016-2017

sfeerbeelden van het seizoen 2016-2017

nuttige tips...

nuttige tips...

...voor beginnende spelers