Traditioneel is de meimaand ook de maand waar we opnieuw op zoek gaan naar een clubkampioen. De twee vorige 2 edities moesten echter door de gekende corona-perikelen worden afgelast. Maar dit jaar zetten we die traditie verder, meer bepaald op 9 en 16 mei.

Op 9 mei stonden de jeugdreeks en de reeks veteranen op het programma. In beide reeksen telkens 7 deelnemers, die allemaal tegen elkaar uitkwamen. In de jeugdreeks haalde Andreas zijn eerste jeugdtitel binnen, voor Anthony en Bas! Voor allebei hun eerste TTCO-prijs! Zij kregen stevig weerwerk van Lowie, Tiebe en Mauro. Wolf, die nog maar net bij onze club komt piepen, beleefde vooral veel spelplezier!

In de veteranenreeks was er alweer niemand opgewassen tegen Rozy. Ook na de corona-onderbreking blijft zij gewoon verder winnen. Voor de vijfde keer op rij nu al! Peter eindigde net als drie jaar geleden tweede. Dirk vervolledigde het podium. Met ook Jan, Chris, Yves en Johan aan de opslag was deze reeks dit jaar trouwens erg sterk bezet.

In de open reeks op 16 mei werd met voorgift gespeeld. 16 spelers waagden hun kans. In de eerste ronde werd gespeeld in drie poules. Peter, Wietse en Maarten kroonden zich tot poulewinnaars. Als tweede in de poule verzekerden ook Steven, Jan en Johan zich van een plaatsje in de kwartfinale. De laatste twee tickets voor deze ronde werden toebedeeld aan Dirk en Chris, als best gerangschikte derdes. Voor Yves, Andreas, Mauro, Wiebe, Liam, Lowie, Bas en Tiebe betekende de eerste ronde het eindstation.

In die kwartfinales zorgde Dirk voor een grote verrassing door regerend clubkampioen en topfavoriet Wietse met 3-0 te kloppen. Geen 3 op een rij voor Wietse, dus! In dezelfde ronde bleek Peter met 3-0 te sterk voor Chris. Steven topspinde zich, niet zonder moeite, met 3-1 voorbij Johan. Maarten werd de vierde halve finalist, na 3-1 winst tegen Jan. De halve eindstrijd werd voor Maarten echter het eindstation: na een spannend duel moest hij met 3-1 de duimen leggen tegen Peter. In de andere halve finale zwoegde Steven zich met dezelfde cijfers voorbij Dirk.

Door de uitschakeling van Wietse was Steven de grote favoriet in de finale. Een revanche voor zijn verloren poulewedstrijd eerder die avond tegen Peter was Steven echter niet gegund. Peter verraste opnieuw (ook zichzelf) en won zowaar met 3-1! In de wedstrijd voor de derde plaats tussen Maarten en Dirk bleek Maarten het koelbloedigst (3-1).

Proficiat aan alle winnaars! Zij worden opgenomen in de TTCO - Hall Of Fame !

De opkomst voor de 4de fase van ons clubtornooi bleef iets lager dan normaal. Wellicht zat de latere datum hier voor iets tussen. De 14 deelnemers werden ingedeeld in twee poules van 7 spelers. Winnaars van de avond werden Wietse in poule 1 en Liam in poule 2. Wietse zorgde daarbij voor de  unieke prestatie door als eerste speler ooit vier fases in één seizoen te winnen. Dat hij dit in poule 1 deed maakt zijn prestatie  nog straffer. Ook voor de Liam was het trouwens de tweede zege op rij.

De onvermijdelijke Wietse won in poule 1 al zijn partijen en sprokkelde hiermee 17 punten. Een goed op dreef zijnde Dirk bleef het dichtst in zijn buurt: hij scoorde 14 punten. Plaats drie was voor Jan met 12 punten. Hiermee bleef hij nipt Chris (11), Johan (10) en Wiebe (9) voor. Als enige vrouw stond ook Katrien haar mannetje in al dat geweld: zij behaalde vier punten.

In poule 2 was Liam voor iedereen te sterk: met 17 gewonnen sets behaalde hij 19 punten. Anthony (16 punten) en Andreas (14 punten) vervolledigden het podium. De andere 4 spelers waren aan elkaar gewaagd. Lowie en Tiebe behaalden elk 8 punten. Bas scoorde 7 punten en Mauro 5.

In de eindrangschikking van het huidige seizoen staat Wietse logischerwijze op eenzame hoogte. Met  68 punten overvleugelt hij alles en iedereen. Op plaats 2 vinden we Andreas terug met 56 punten. Andreas is tevens de eindwinnaar bij de jeugd. Johan zag zijn sterke clubtornooi-prestaties beloond met een knappe derde plaats in de eindrangschikking: hij totaliseert 55 punten. Op enige afstand viel ook Chris (met 46 punten op plaats 4) als derde bij de volwassenen nog in de prijzen. Jan kwam met 45 punten net dat ene puntje tekort. Liam (met 43 punten op plaats 7) en Lowie (41 punten, 9de plaats) kaapten als respectievelijk tweede en derde bij de jeugd de laatste prijzen weg.       

De volledige eindrangschikking vinden jullie op de website van onze club (klik hier).

De derde fase van ons clubtornooi op 07/02/2022 kon 18 spelers bekoren. Wietse zorgde daarin voor een knalprestatie door zonder setverlies reeks 1 te winnen. Met winst in de drie poulefases kan de eindzege in de editie 2021-2022 hem dan ook niet meer ontsnappen. Driemaal is scheepsrecht: na sterke prestaties in de eerste twee fases eindigde Johan in deze fase wel als primus in reeks 2. Hij klopte daarbij Yves met een banddikte. Reeks 3 was een kolfje naar de palet van nieuweling Liam.

Dit seizoen lijkt Wietse alle tegenstand in het clubtornooi omver te blazen. In deze fase behaalde hij zelfs de perfecte score van 20 op 20 (sets) in reeks 1. Hij kroont zich daarmee bovendien nu al als eindwinnaar van het clubtornooi. Ongezien! De andere spelers in deze reeks hielden het onderling wel spannend. Tussen Dirk (11 sets), Maarten (10) en Jan (9) sets was er nauwelijks een set verschil. Filip en Chris waren elk goed voor 5 sets.

Ook spanning in reeks 2, waar zowel Johan als Yves elk 17 sets op hun naam schreven. Door winst in het onderlinge duel trok Johan het winstlaken naar zich toe. Jeugdspelers Conner en Johannes waren de middenmoters in deze poule: zij wonnen respectievelijk 9 en 7 sets. Ook de prestaties van nieuwe gezichten Brecht (6) en Katrien (4) mochten worden gezien.

Liam was bij zijn eerste deelname, in reeks 3, meteen aan het feest. Een sterke prestatie, met 18 keer setwinst. Andreas bleef (met 14 gewonnen sets) het dichtst in zijn buurt. Door dit resultaat neemt Andreas wel een serieuze optie op de eindzege bij de jeugd. Tiebe (10 sets), Bas (9) en Mauro (8) waren deze avond erg aan elkaar gewaagd. Alexander (1 set) beleefde een off-evening.

De volledige rangschikking na de derde seizoenfase vinden jullie op de website van onze club (klik hier). De vierde fase, met prijsuitreiking voor de eerste drie bij de volwassenen en de jeugd, vindt plaats op 21/03/2022.

Op zaterdag 8 en zondag 9 januari gingen de West-Vlaamse Kampioenschappen tafeltennis door. Onze club tekende met slechts één speelster present: toch wist Bobita zich op zaterdag te onderscheiden bij de Dames Veteranen 40: samen met Saskia Aneca (Drive Oostende) werd ze kampioen in het dubbelspel. In het enkelspel van deze leeftijdscategorie legde ze beslag op de derde plaats. Proficiat!

PK2122 BobitaGoudVet40dubbel

 PK2122 BobitaBronsVet40