Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de heenronde: de recentste uitslagen staan bovenaan.

(speeldagen 1 tot en met 6) 

Speelweek 6 (17/10/2020)

Wielsbeke D – OA 16-0 (ff.)

Meulebeke F – OB 2-14

Damme D – OC 5-11

De B- en C-ploeg konden dit weekend voor het eerst dit seizoen winnen. Ons B-viertal kwam duidelijk veel sterker voor de dag dan hun tegenstander. Een logische overwinning, dus. Enkel Wietse en Niels lieten een match liggen. Rozy en Maarten scoorden maximaal. Ook de C-ploeg mocht juichen. Jan was hier niet te kloppen. Ook Koen was alweer goed op dreef: 3 zeges en een belleverlies met 20-18 tegen 4 E4’en! Twee zeges voor zowel Carl als Wiebe maakten de prestatie was compleet. Zowel de B- als de C-ploeg zijn hiermee hekkensluiter af. Door het noodgedwongen forfait is onze A-ploeg ondertussen helaas wel helemaal onderin te vinden.

Figuur van de speeldag: Koen breidde dit weekend alweer een vervolg aan zijn sterke seizoen. Enkel het allerkleinste verschil hield hem van winst tegen 4 E4’en. Ook Wiebe schreef 2 E4’en op zijn naam. Daarnaast waren er nog maximale scores (4 op 4) voor Rozy, Maarten en Jan.

Speelweek 5 (10/10/2020)

OA – Zandvoorde F 7-9

OB – Zandvoorde D 3-13

OC – Jabbeke D 7-9

Het wil maar niet lukken dit seizoen: opnieuw gingen de drie Oostkampse ploegen onderuit, ditmaal thuis! De A-ploeg, nochtans in ‘full force’, botste op een taai Zandvoorde F. In een spannende partij, waarin maar liefst 9 vijfsetters werden gespeeld, haalde Zandvoorde de volle buit binnen. Een sterke prestatie van Wouter  (3 overwinningen en een belle-verlies met het kleinste verschil) kon dit niet verhinderen. Jürgen (2), Eddy (1) en Steven (1) waren minder gelukkig. De B-ploeg was logischerwijs niet opgewassen tegen een veel hoger gerangschikt Zandvoorde D. Wietse speelde zich met 2 alweer in de kijker! Hij klopte opnieuw een C6 en bijna moest er nog zo eentje aan geloven. Rozy wist één partij naar hand te zetten. Dat lukte niet voor Maarten en Jan.  De C-ploeg kon jammer genoeg niet profiteren van het succes van een uitmuntend spelende Carl. Hij  mooi zijn 4 matchen. Dirk, Wiebe en Koen moesten echter elk met 1 zege tevreden zijn. Een 15-17 verlies in de belle hield Koen hier van een tweede zege en een puntendeling voor de C-ploeg.

Figuur van de speeldag: momenteel is er in onze club niemand die sterker presteert dan Wietse. Al kan Carl natuurlijk moeilijker beter doen dan al zijn matchen te winnen. Ook het optreden van Wouter was meer dan behoorlijk.

Speelweek 4 (03/10/2020)

Kuurne C – OA 13-3

Tielt A – OB 10-6

Zandvoorde H – OC 13-3

Onze 3 ploegen werden deze week volledig ‘overpowered’ door hun tegenstanders. Het ontbreken van een groot aantal basisspelers deed zich andermaal voelen. De A-ploeg (met slechts drie spelers) kreeg geen voet aan de grond tegen Kuurne C. Wietse was (natuurlijk) wel op de afspraak met 2 zeges tegen een D2. Steven H. vulde aan met 1 overwinning. Een sterk Tielt A had slechts 3 spelers nodig om de B-ploeg opzij te zetten. Mooie zeges van Rozy en Maarten (elk een D2) konden dit niet verhinderen. Carl en Peter kwamen iets te kort. Ook de C-ploeg kon nooit een vuist maken tegen Zandvoorde H.  Jan, Wiebe en Koen scoorden elk 1 keer. Dit lukte niet voor Steven DJ.

Figuur van de speeldag: alweer een succesvolle avond voor Wietse: ditmaal winst tegen 2 D2’en. Ook Rozy en Maarten staken dit weekeind een mooie D2-pluim op hun hoed.

Speeldag 3 (26/09/2020)

And Leie F – OA 6-10

And Leie E – OB 12-4

Eernegem B – OC 10-6

De eerste overwinning van het nieuwe seizoen is een feit! De A-ploeg zette niet zonder enige moeite een ondergeklasseerd Lauwe F opzij. Steven H. haalde nog eens de volle buit binnen (naar eigen heel lang geleden). Eddy, Wietse en Rozy scoorden respectievelijk 3, 2 en 1 keer. Ook in Lauwe zette de B-ploeg tegen Lauwe E een eervol resultaat neer.  Individueel waren hier Peter (3) en Jan (1) aan het feest met winst tegen D-spelers.  Maarten en Niels bleven zonder zege. Ook voor de C-ploeg blijft het wachten op het eerste puntengewin. Hier noteren we vooral de sterke prestatie van Koen die zijn trainingen met 3 overwinningen beloond zag. Er waren daarnaast ook overwinningen voor Carl (2) en Wiebe (1). Steven DG betaalt voorlopig nog wat competitie-leergeld.  

Figuur van de speeldag: met winst tegen 2 D2’en en een 1 D6 beleefde Peter nog eens een (heel) ouderwets gloriemoment. Dat was ongetwijfeld nog veel langer geleden dan de 4 op 4 van Steven! Niemand die zich dat vorige moment immers nog herinnert ?!  Ook Jan zag zijn sterke optreden beloond met winst tegen een D2. Ook Koen was ‘on fire’, met o.m. winst tegen een E2 en een E4.

Speelweek 2 (19/09/2020)

OA – Atanis C 6-10

OB – Kuurne B 0-16

OC – Oostduinkerke F 6-10

Eerst het goede nieuws: er waren voldoende spelers ?! Minder leuk: nog steeds geen puntengewin. De A-ploeg leek goed op weg, maar sputterde in de laatste rechte lijn. Wouter en Wietse wisten elk 2 keer te winnen. Steven H. en Rozy boekten elk 1 zege.  Maarten, Niels, Carl en Peter (B-ploeg) waanden  zich in 2de provinciale (tegenstand 1C2, 1C4 en 2 C6’en). Ze kwamen er dan ook helemaal niet aan te pas! Maarten kwam wel zeer dicht bij de eerredder. De C-ploeg stond voor het eerst dit seizoen aan tafel. Pas in de tweede wedstrijdhelft kon Oostduinkerke F het verschil maken. Jan en Koen lieten elk twee overwinningen optekenen. Wiebe en Steven DJ vierden elk één keer.

Figuur van de speeldag: Wietse schreef alweer een D0 en een D4 bij op zijn palmares. Ook Rozy zette een D0 op haar overwinningskaart. Steven DJ won zijn in eerste officiële partij al meteen een E6! Niks mis mee…

(Bijna) stunt van de dag: Maarten speelde de pannen van het dak tegen een C6 en moest slechts met klein verschil in de ‘belle’ de duimen leggen.

Speelweek 1 (12/09/2020)

Gullegem G – OA 11-5

Gullegem H – OB 15-1

Oudenburg A – OC 16-0 (ff.)

En we zijn er weer aan begonnen… dat is al iets in deze toch wel speciale tijden. Een overweldigend succes was het op zijn zachtst gezegd nog niet. Slechts acht beschikbare spelers en een magere oogst tegen twee sterke Gullegemse teams. Eddy (2), Wietse (2) en Wouter (1) scoorden voor de A-ploeg. De teller van Rozy staat nog eventjes ‘on hold’. Maarten redde de eer voor de B-ploeg . Voor Niels, Peter en Koen blijft het ook nog eventjes wachten op een overwinning.

Figuur van de speeldag: Wietse schoot goed uit de startblokken: hij won al meteen 2 wedstrijden, waaronder een C6! Ook Wouter won met zijn eerste baltoetsen van het seizoen een hoger geklasseerde speler (D0).

Tot slot: Peter moet leren afwerken: 6 gewonnen sets, echter zonder overwinning!

Vooraf: Ook dit jaar starten we met drie ploegen, twee in derde provinciale en ééntje in vierde. Ook dit lijkt het echter geen evidentie dat we met drie ploegen de finish halen. De beschikbaarheid lijkt zelfs nog gedaald. De ambities blijven dan ook beperkt tot het verzekeren van het behoud. Vooral voor de B-ploeg lijkt dit op papier alleszins (bijna) onbegonnen werk. Na hun promotie vorig seizoen spelen ze nu in een loodzware reeks in derde provinciale.