Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de heenronde: de recentste uitslagen staan bovenaan.

(speeldagen 1 tot en met 4) 

Speelweek 4

OA – Jabbeke C 14-2

OB – Jabbeke D 15-1

Twee eenvoudige zeges deze week, weliswaar tegen verzwakte tegenstanders: de beide Jabbeekse tegenstanders telden immers slechts drie spelers. Jürgen, Wouter en Wietse bleven foutloos (3 zeges) in de A-ploeg net als  Jan, Dirk en Bobita in de B-ploeg.  Koen (2 zeges voor het B-team) ) liet zich één keer verrassen en Rozy (1 zege voor het A-team) twee keer. De B-ploeg behoudt daarmee haar maximum. Ook de A-ploeg blijft bovenaan meedraaien.  

Speelweek 3

OA – Sint-Denijs A 6-10

OB – Bye

In haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen moest onze A-ploeg nipt de duimen leggen tegen een sterk Sint-Denijs. We noteren wel een heel sterke prestatie van Jürgen, die een foutloos parcours (4 keer winst) aflegde. Hij gaf daarbij zelfs maar een setje uit handen. Ploegmakkers Eddy, Steven en Rozy hadden het veel lastiger. Toch slaagden Eddy en Steven er in een D0 op hun naam te schrijven. Het B-viertal genoot van een vrij weekend.

Speelweek 2

Tielt A – OA 8-8

Oostende F – OB 7-9

Voor de tweede week zegevierde onze B-ploeg met het allerkleinste verschil. Hun tegenstanders wonnen zelfs meer sets (31-30) dan ons viertal. Sterke man bij Oostkamp bleek dit keer sterke Jan, die zijn vier tegenstanders het nakijken gaf. Bobita (2), Wiebe (2) en Koen (1) zorgden voor de volle buit. De B-ploeg blijft zo meteen al na 3 speeldagen ongeslagen. Volgende week staat er voor hen immers geen wedstrijd gepland! De A-ploeg deelde tegen een sterk Tielt A de punten. Uitblinkers waren Wouter en Wietse: beiden met drie zeges waaronder zowaar elk een C4 (is geen typfout) ! Eddy en Rozy waren elk goed voor één keer winst.

Extra-sportief beleefde TTC Oostende deze week wel een drama met het onverwachte overlijden enkele dagen daarvoor van een van hun trouwe spelers en trainers. RIP Kevin Callemin, sterkte aan alle vrienden en familie vanwege TTCO!

Speelweek 1

OA – Wenduine B 10-6

OB – Damme C 9-7

De twee Oostkampse ploegen in competitie misten hun start niet. Beide ploegen zegevierden nipt in hun eerste thuiswedstrijd. Bij de A-ploeg was er al meteen een eerste glansrol voor Wietse die zich niet liet verrassen.  Wouter (3),  Steven H. (2) en Rozy (1) zorgden voor de overige Oostkampse punten. Ook de B-ploeg hield de punten thuis dankzij een sterke ploegprestatie. Dirk en Bobita waren met elk 3 keer winst meteen op de afspraak. Wiebe (2) en eerste competitiezege van Steven DJ trokken de ploeg over de streep.

Ter info: vanaf dit seizoen vermelden we ook geen TTCO-figuren van de speeldag meer: er zijn er steeds 8 (tenzij we met minder spelen natuurlijk ?). We staan natuurlijk steeds open voor eventuele TTCO- of andere weetjes.

Vooraf: Dit jaar werd beslist om met slechts twee ploegen aan te treden. Te vaak was het in de voorbije seizoenen een (onbegonnen) zoektocht voor onze interclubverantwoordelijke Eddy naar beschikbare spelers.  Onze A-ploeg start dit seizoen in derde provinciale. Het B-team heeft zijn plaatsje in vierde provinciale. Beide ploegen starten zonder grote ambities. De spelvreugde na een coronajaar staat daarbij voorop.

 

Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de heenronde: de recentste uitslagen staan bovenaan.

(speeldagen 1 tot en met 6) 

Speelweek 6 (17/10/2020)

Wielsbeke D – OA 16-0 (ff.)

Meulebeke F – OB 2-14

Damme D – OC 5-11

De B- en C-ploeg konden dit weekend voor het eerst dit seizoen winnen. Ons B-viertal kwam duidelijk veel sterker voor de dag dan hun tegenstander. Een logische overwinning, dus. Enkel Wietse en Niels lieten een match liggen. Rozy en Maarten scoorden maximaal. Ook de C-ploeg mocht juichen. Jan was hier niet te kloppen. Ook Koen was alweer goed op dreef: 3 zeges en een belleverlies met 20-18 tegen 4 E4’en! Twee zeges voor zowel Carl als Wiebe maakten de prestatie was compleet. Zowel de B- als de C-ploeg zijn hiermee hekkensluiter af. Door het noodgedwongen forfait is onze A-ploeg ondertussen helaas wel helemaal onderin te vinden.

Figuur van de speeldag: Koen breidde dit weekend alweer een vervolg aan zijn sterke seizoen. Enkel het allerkleinste verschil hield hem van winst tegen 4 E4’en. Ook Wiebe schreef 2 E4’en op zijn naam. Daarnaast waren er nog maximale scores (4 op 4) voor Rozy, Maarten en Jan.

Speelweek 5 (10/10/2020)

OA – Zandvoorde F 7-9

OB – Zandvoorde D 3-13

OC – Jabbeke D 7-9

Het wil maar niet lukken dit seizoen: opnieuw gingen de drie Oostkampse ploegen onderuit, ditmaal thuis! De A-ploeg, nochtans in ‘full force’, botste op een taai Zandvoorde F. In een spannende partij, waarin maar liefst 9 vijfsetters werden gespeeld, haalde Zandvoorde de volle buit binnen. Een sterke prestatie van Wouter  (3 overwinningen en een belle-verlies met het kleinste verschil) kon dit niet verhinderen. Jürgen (2), Eddy (1) en Steven (1) waren minder gelukkig. De B-ploeg was logischerwijs niet opgewassen tegen een veel hoger gerangschikt Zandvoorde D. Wietse speelde zich met 2 alweer in de kijker! Hij klopte opnieuw een C6 en bijna moest er nog zo eentje aan geloven. Rozy wist één partij naar hand te zetten. Dat lukte niet voor Maarten en Jan.  De C-ploeg kon jammer genoeg niet profiteren van het succes van een uitmuntend spelende Carl. Hij  mooi zijn 4 matchen. Dirk, Wiebe en Koen moesten echter elk met 1 zege tevreden zijn. Een 15-17 verlies in de belle hield Koen hier van een tweede zege en een puntendeling voor de C-ploeg.

Figuur van de speeldag: momenteel is er in onze club niemand die sterker presteert dan Wietse. Al kan Carl natuurlijk moeilijker beter doen dan al zijn matchen te winnen. Ook het optreden van Wouter was meer dan behoorlijk.

Speelweek 4 (03/10/2020)

Kuurne C – OA 13-3

Tielt A – OB 10-6

Zandvoorde H – OC 13-3

Onze 3 ploegen werden deze week volledig ‘overpowered’ door hun tegenstanders. Het ontbreken van een groot aantal basisspelers deed zich andermaal voelen. De A-ploeg (met slechts drie spelers) kreeg geen voet aan de grond tegen Kuurne C. Wietse was (natuurlijk) wel op de afspraak met 2 zeges tegen een D2. Steven H. vulde aan met 1 overwinning. Een sterk Tielt A had slechts 3 spelers nodig om de B-ploeg opzij te zetten. Mooie zeges van Rozy en Maarten (elk een D2) konden dit niet verhinderen. Carl en Peter kwamen iets te kort. Ook de C-ploeg kon nooit een vuist maken tegen Zandvoorde H.  Jan, Wiebe en Koen scoorden elk 1 keer. Dit lukte niet voor Steven DJ.

Figuur van de speeldag: alweer een succesvolle avond voor Wietse: ditmaal winst tegen 2 D2’en. Ook Rozy en Maarten staken dit weekeind een mooie D2-pluim op hun hoed.

Speeldag 3 (26/09/2020)

And Leie F – OA 6-10

And Leie E – OB 12-4

Eernegem B – OC 10-6

De eerste overwinning van het nieuwe seizoen is een feit! De A-ploeg zette niet zonder enige moeite een ondergeklasseerd Lauwe F opzij. Steven H. haalde nog eens de volle buit binnen (naar eigen heel lang geleden). Eddy, Wietse en Rozy scoorden respectievelijk 3, 2 en 1 keer. Ook in Lauwe zette de B-ploeg tegen Lauwe E een eervol resultaat neer.  Individueel waren hier Peter (3) en Jan (1) aan het feest met winst tegen D-spelers.  Maarten en Niels bleven zonder zege. Ook voor de C-ploeg blijft het wachten op het eerste puntengewin. Hier noteren we vooral de sterke prestatie van Koen die zijn trainingen met 3 overwinningen beloond zag. Er waren daarnaast ook overwinningen voor Carl (2) en Wiebe (1). Steven DG betaalt voorlopig nog wat competitie-leergeld.  

Figuur van de speeldag: met winst tegen 2 D2’en en een 1 D6 beleefde Peter nog eens een (heel) ouderwets gloriemoment. Dat was ongetwijfeld nog veel langer geleden dan de 4 op 4 van Steven! Niemand die zich dat vorige moment immers nog herinnert ?!  Ook Jan zag zijn sterke optreden beloond met winst tegen een D2. Ook Koen was ‘on fire’, met o.m. winst tegen een E2 en een E4.

Speelweek 2 (19/09/2020)

OA – Atanis C 6-10

OB – Kuurne B 0-16

OC – Oostduinkerke F 6-10

Eerst het goede nieuws: er waren voldoende spelers ?! Minder leuk: nog steeds geen puntengewin. De A-ploeg leek goed op weg, maar sputterde in de laatste rechte lijn. Wouter en Wietse wisten elk 2 keer te winnen. Steven H. en Rozy boekten elk 1 zege.  Maarten, Niels, Carl en Peter (B-ploeg) waanden  zich in 2de provinciale (tegenstand 1C2, 1C4 en 2 C6’en). Ze kwamen er dan ook helemaal niet aan te pas! Maarten kwam wel zeer dicht bij de eerredder. De C-ploeg stond voor het eerst dit seizoen aan tafel. Pas in de tweede wedstrijdhelft kon Oostduinkerke F het verschil maken. Jan en Koen lieten elk twee overwinningen optekenen. Wiebe en Steven DJ vierden elk één keer.

Figuur van de speeldag: Wietse schreef alweer een D0 en een D4 bij op zijn palmares. Ook Rozy zette een D0 op haar overwinningskaart. Steven DJ won zijn in eerste officiële partij al meteen een E6! Niks mis mee…

(Bijna) stunt van de dag: Maarten speelde de pannen van het dak tegen een C6 en moest slechts met klein verschil in de ‘belle’ de duimen leggen.

Speelweek 1 (12/09/2020)

Gullegem G – OA 11-5

Gullegem H – OB 15-1

Oudenburg A – OC 16-0 (ff.)

En we zijn er weer aan begonnen… dat is al iets in deze toch wel speciale tijden. Een overweldigend succes was het op zijn zachtst gezegd nog niet. Slechts acht beschikbare spelers en een magere oogst tegen twee sterke Gullegemse teams. Eddy (2), Wietse (2) en Wouter (1) scoorden voor de A-ploeg. De teller van Rozy staat nog eventjes ‘on hold’. Maarten redde de eer voor de B-ploeg . Voor Niels, Peter en Koen blijft het ook nog eventjes wachten op een overwinning.

Figuur van de speeldag: Wietse schoot goed uit de startblokken: hij won al meteen 2 wedstrijden, waaronder een C6! Ook Wouter won met zijn eerste baltoetsen van het seizoen een hoger geklasseerde speler (D0).

Tot slot: Peter moet leren afwerken: 6 gewonnen sets, echter zonder overwinning!

Vooraf: Ook dit jaar starten we met drie ploegen, twee in derde provinciale en ééntje in vierde. Ook dit lijkt het echter geen evidentie dat we met drie ploegen de finish halen. De beschikbaarheid lijkt zelfs nog gedaald. De ambities blijven dan ook beperkt tot het verzekeren van het behoud. Vooral voor de B-ploeg lijkt dit op papier alleszins (bijna) onbegonnen werk. Na hun promotie vorig seizoen spelen ze nu in een loodzware reeks in derde provinciale. 

Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de heenronde: de recentste uitslagen staan bovenaan.

De interclubcompetitie 2019-2020 werd definitief stilgelegd na 18 weken omwille van de maatregelen COVID-19. De stand na 18 weken werd de eindstand. Hierdoor eindigen zowel de A- als de B-ploeg op de tweede plaats. Voor de B-ploeg brengt dit allicht de promotie naar derde provinciale. De C-ploeg sluit het seizoen af op de achtste plaats en behoudt zijn plaats in vierde provinciale.

(speeldagen 12 tot en met 18) 

Speelweek 18 (08/03/2020)

Kortrijk C - OA 8-8

Knokke B - OB 5-11

Wenduine D - OC 13-3

Figuur van de speeldag: ongetwijfeld Steven! Met 3 winstmatchen, waaronder maar liefst 2 C6'en, was hij man van de match in het gelijkspel van de A-ploeg. Bijna trok hij de ploeg zelfs volledig over de streep, maar hij bleef op de streep steken ! Bij de B-ploeg noteren we twee perfecte scores: Wouter en Wietse. Helaas ook: een blessure voor Niels .

Speelweek 17 (22/02/2020)

OA - Brugge C 10-6

OB - Brugge D 11-5

OC - Zandvoorde J 8-8

Mooie resultaten dit weekend: de A- en B-ploeg klopten de buren uit Brugge. De C-ploeg deelde de punten met Zandvoorde. Bijna werd het zelfs een zege.
Figuur van de speeldag: met 3 overwinningen, waaronder 2 E2’en, was Dieter de motor achter het gelijkspel van de B-ploeg. Ook Koen (2 zeges, waaronder een E2) toonde zijn grote vorm. Bij de A- en B-ploeg noteren we elk 1 maximum: Steven (A) en Peter (B).

 

Speelweek 16 (15/02/2020)

Paletje B - OA 9-7

Oostende E – OB 3-13

Oostende D – OC 10-6

Eén ruime zege en twee nipte nederlagen waren het resultaat van deze speeldag. Voor de A-ploeg volstonden de drie zeges van zowel Jürgen als Eddy niet. Enkel Rozy kon nog scoren, Steven helaas niet. De B-ploeg was veel te sterk voor haar tegenstander. Wouter en Maarten 

Figuur van de speeldag: Jan. Hij boekte 3 zeges, waaronder 1 E0 voor de C-ploeg. Twee maximumscores ook: Wouter en Maarten voor de B-ploeg.

Speelweek 15 (01/02/2020)

OA – Menen B 16-0

OC – Oostduinkerke F 7-9

OB – vrij

De A-ploeg had geen medelijden met een verzwakt Menen B en stuurde hen met een forfaitzege terug naar huis. De C-ploeg verloor met het kleinste verschil na een thriller van formaat tegen een versterkt Oostduinkerke F. Dirk won 3 partijen, Carl 2. Koen en Filip moesten opboksen tegen allemaal hogere klassementen. Toch wonnen zij elk 1 match!

Figuren van de speeldag: Koen en Filip: zij wonnen elk een E2! Zowel Eddy, Rozy, Wietse als Maarten scoorden een (weliswaar logische) 4 op 4!

Speelweek 14 (25/01/2020)

OA – Wenduine C 10-6

OB – Oostende C 7-9

OC – Jabbeke D 4-12

Enkel de A-ploeg wist dit weekend punten te pakken, onder impuls van een sterk acterende Jürgen (4 op 4). Eddy, Steven en Rozy verdeelden eerlijk de overige zes winstmatchen. De topmatch van de B-ploeg tegen Oostende C ging spijtig genoeg met het kleinste verschil verloren! Onze B-jongens herstelden zich net niet van een valse start (0-5). Maarten was de grote animator met 3 zeges waaronder een D2 en een D4. Niels was goed voor 2 keer winst. Wietse en Carl wonnen elk 1 partij. De C-ploeg onderging de wet van de sterkste tegen Jabbeke C. Met drie winstpartijen was Peter wel op dreef. Enkel Jan kwam verder nog tot scoren. Wiebe en een half zieke Koen moesten het zonder overwinning stellen.

Figuur van de speeldag: hiervoor moeten we niet ver zoeken: onze Maarten, natuurlijk! Al sprongen ook de vier zeges van Jürgen er uit, met winst tegen o.m. een D0 en een C6!

Speelweek 13 (18/01/2020)

Sint-Denijs A – OA 11-5

Nieuwpoort C – OC 8-8

OB – vrij

Enkel voor de C-ploeg was er dit weekend een punt weggelegd. De A-ploeg kon geen punten rapen in het verre Sint-Denijs. De B-ploeg beleefde al meteen een competitievrij weekend.

Figuur van de speeldag: ongetwijfeld Wiebe, die met mooie winst tegen een E2 en een E4 het gelijkspel van het B-viertal bewerkstelligde, samen met Dirk en Jan (elk 3 zeges).

Speelweek 12 (11/01/2020)

OA – Zandvoorde G 12-4

OB – Oostduinkerke E 14-2

OC – Oudenburg A 8-8

De start van de terugronde was meteen een succes: twee overwinningen en een gelijkspel.

Figuur van de speeldag: enkel Rozy wist dit weekend een hoger gerangschikte speler te kloppen. Daarnaast legden 5 spelers met 4 op 4 een foutloos parcours af: Jürgen, Eddy, Wouter, Niels en Wietse.

 

Hieronder het wedervaren van onze ploegen in de heenronde: de recentste uitslagen staan bovenaan.

(speeldagen 1 tot en met 11) 

Speeldag 11 (07/12/2019)

OA - Damme B 11-5

OB & OC zijn volop aan het trainen voor de terugronde ?!

Logische zege van de A-ploeg tegen de hekkensluiter uit haar reeks. Het A-kwartet staat na de heenronde op de vierde plaats, de B-ploeg is tweede en het C-viertal achtste. Dat smaakt naar meer...

Figuur van de speeldag: Maarten wordt met zijn drie mooie zeges door zijn ploegmaats tot man van de match uitgeroepen! Eddy liet zich alweer niet verrassen!

 

Speeldag 10 (30/11/2019)

Houthulst C - OA 13-3

OB & OC zijn reeds in winterstop!

Figuur van de speeldag: ondanks de zware nederlaag van de A-ploeg stuntte Wietse door een C4 ? en een D2 het nakijken te geven! Machtige prestatie! Ook Rozy klopte een D2!

 

Speeldag 9 (16/11/2019)

Torhout D – OA 5-11

Zandvoorde K – OB 0-16

Torhout F – OC 8-8

Twee overwinningen en een gelijkspel vormden de mooie buit van dit weekend.

Figuur van de speelweek: Carl. Met drie zeges, waaronder een D6, had hij het grootste aandeel in het gelijkspel van de C-ploeg. We noteren bovendien opnieuw 6 ‘4 op 4’’s: Jürgen, Eddy, Wouter, Niels, Wietse en Peter.

 

Speelweek 8 (09/11/2019)

OA – Tielt A 6-10

OB – Damme C 16-0

OC – Damme D 14-2

Dat de overwinningen van de B- en C-ploeg overtuigend waren, is wellicht een understatement. De A-ploeg klampte aan, maar moest uiteindelijk in Tielt A haar meerdere erkennen.

Figuur van de speeldag: Eddy did it again, met zijn drie zeges, waaronder een C4! Daarnaast bleven ook maar liefst 7 spelers foutloos dit weekend: Wouter, Wietse, Niels, Maarten (B-ploeg), Dirk, Koen en Peter (C-ploeg)

Speeldag 7 (02/11/2019)

OA – Kortrijk C 0-16 (ff.)

OB – Knokke-Heist B 0-16 (ff.)

OC – Wenduine D 0-16 (ff.)

Spijtig voorval gisteren: de zaal bleek gesloten wegens Allerzielen, waardoor de thuiswedstrijden van onze drie ploegen niet konden doorgaan. Een misverstand waarvoor het bestuur zich wenst te verontschuldigen aan alle spelers en tegenstanders.

Onze ambities voor het huidige seizoen blijven echter onverminderd overeind!

Speeldag 6 (19/10/2019)

Brugge C – OA 8-8

Brugge D – OB 3-13

Zandvoorde J – OC 5-11

De A-ploeg liet dit weekend haar eerste punt liggen. Gezien het verloop van de partij mogen we echter veeleer van een gewonnen dan een verloren punt spreken. Een redelijk scheve situatie werd uiteindelijk nog (half) rechtgezet. Eddy speelde nog maar eens rots in de branding met 4 zeges! Steven boekte twee zeges. Niels en Rozy waren goed voor elk één overwinning. De B-ploeg bleek een maatje te groot voor een jong en enthousiast Brugge D. Wietse en Maarten toonden nog maar eens hun sterkte met 4 keer winst. Peter en Jan vulden aan met respectievelijk 3 en 2 zeges. Door een blessure moest Jan wel forfait geven voor zijn twee laatste wedstrijden. Hopelijk valt alles mee. De C-ploeg ging wellicht onverhoopt met de volle aan de haal tegen Zandvoorde J. De ‘Verleye-kids’ bleken nog niet opgewassen tegen onze spelers met iets meer ervaring. De grootste Oostkampse verrassing kwam hier allicht van Johannes, die op het laatste moment mocht invallen. Hij was al meteen goed voor één zege!

Figuur van de speeldag: Eddy. Zijn vier zeges waren alweer de kapstok voor het puntengewin van de A-ploeg. Going strong! Ook Wietse, Maarten en Dieter lieten dit weekend niets liggen. En dan was er natuurlijk Johannes: eerste competitiematch en al meteen een eerste zege! Chapeau!

Speeldag 5 (12/10/2019)

OA – Paletje B 11-5

OB – Oostende E 12-4

OC – Oostende D 6-10

Ongezien: zowel de A- als de B-ploeg zijn na 5 speeldagen nog ongeslagen. Toegegeven: de B-ploeg speelde nog maar drie keer, maar toch: waar gaat dat eindigen? Het A-viertal kon deze week voor het eerst rekenen op kopman Jürgen. Hij bleek al meteen niet te kloppen. Wouter en Steven gingen door op het succesvolle elan van de voorbije weken (elk 3 zeges: 1D0 en 2 D4’en). Ook Rozy kreeg haar naam één keer op het scorebord. En ja, we zitten in een goede ‘flow’: de zes ‘belles’ waren allen voor ons. De B-ploeg kende weinig moeite met Oostende E. Zowel Maarten, Wietse als Niels speelden als kampioenen en lieten niets liggen. Voor Koen bleek de tegenstand wel iets te sterk. De C-ploeg botste op een net iets sterker Oostende D. Jan, Dirk en Dieter waren goed voor elk 2 keer winst. Wiebe scoorde helaas niet.

Figuur van de speeldag: theoretisch gezien Wouter natuurlijk, maar voor de gelegenheid ben ik geneigd eens Steven te nomineren. Hij speelt al weken op een zeer hoog niveau (nu al winst tegen 1 C6, 1D0, 2 D2’en en 6 D4’en). Dat spreekt ook voor zich, zeker? Ook vier maxima deze week: Jürgen, Maarten, Wietse en Niels.

Speeldag 4 (05/10/2019)

Menen B – OA 4-12

Oostduinkerke F – OB 8-8

OB - vrij

Het succesverhaal van de A-ploeg blijft duren. Deze week was Menen B het kind van de rekening. .Eddy en Wietse lieten drie zeges noteren, Rozy en Steven elk twee. Tegen het einde van de partij werd de A-ploeg ook nog twee forfaitzeges in de schoot geworpen, maar toen was het Meense kalf al lang verdronken. De C-ploeg tekende voor het eerste Oostkampse gelijkspel van dit seizoen. Dirk scoorde drie keer. Carl en Filip mochten elk twee keer juichen. Wietse hield het bij één overwinning.

Figuur van de speeldag: Wietse, met 3 zeges waaronder zijn eerste D2 van het seizoen. Soon to be continued! Ook Eddy zette alweer een vlekkeloze prestatie neer.

Speeldag 3 (28/09/2019)

Wenduine C – OA 6-10

Oostende C – OB  4-12

Jabbeke D – OC 10-6   

Ook na de derde speeldag blijven zowel de A- als de B-ploeg zonder puntenverlies. Kopman Eddy zette het A-team op weg met 4 knappe zeges. Ook Steven was (alweer) goed voor drie winstmatchen. Maarten (2) en Rozy (1) mochten ook juichen. Na een aarzelende start (4-4 in de rust) wist de B-ploeg toch nog met ruime cijfers afstand te nemen van Oostende. Met dank aan Wouter (4), Niels (3), Carl (3) en Wietse (2). De C-ploeg kon een sterk Jabbeke D niet van de winst houden. De Oostkampse punten kwamen van de paletten van Jan, Filip (elk 2), Dieter en Koen (elk 1).

Figuur van de speeldag: moeilijk te kiezen deze week: Steven met 3 zeges, waaronder zowaar een C6! Of Eddy die een perfect parcours aflegde met zeges tegen een C6 en een D0 ‘along the way’. Er waren ook andere knappe prestaties deze week: de ‘onvermijdelijke’ Wouter met 4 zeges voor de B-ploeg en Filip die bij de C-ploeg een E0 het nakijken gaf. En dan was er ook nog het medisch wonder van Carl: ’s morgens een geblokkeerde rug en ’s avonds 3 keer winst.

Speeldag 2 (21/09/2019)

OA – Sint-Denijs A 9-7

OC – Nieuwpoort C 14-2

OB – vrij   

Zowel de A- als de C-ploeg hielden de punten thuis. De A-ploeg won na een thriller met het kleinste verschil. Wouter en Steven legden met elk drie zeges de basis. Eddy (2) en Rozy (1) vulden perfect aan. De C-ploeg raapte haar eerste punten tegen een verzwakt Nieuwpoort C, met slechts drie spelers. Carl, Dirk en Dieter raapten de volle buit (3 overwinningen). Wiebe wist een keer te winnen. De B-ploeg was, niet voor het laatst, vrij.

Figuur van de week: alweer den ‘Wouter’ met 3 zeges waaronder een D0 en een D2. Ook Steven speelde de pannen van het dak: 3 zeges, waaronder 2 D2’en. Hij zorgde ook voor spanning: als kers op de taart trok hij dankzij winst met het kleinste verschil in de belle de A-ploeg over de overwinningsstreep!

Speeldag 1 (14/09/2019)

Zandvoorde G – OA 5-11

Oostduinkerke E – OB 4-12

Oudenburg A – OC 10-6

Op de eerste speeldag meteen 2 Oostkampse zeges: Eddy nam met een 4 op 4 het voortouw bij de ‘A’s. Wouter en Steven (elk 3 keer winst) deden ook een stevige duit in het zakje. Rozy scoorde eenmaal. Het B-viertal ging met ruime cijfers winnen In Oostduinkerke. Hier was het Wietse die foutloos bleef. Niels en Maarten (elk drie) deden hem dit bijna na. Dirk zorgde voor twee zeges. Jan, Peter en Filip schreven elk twee overwinningen op hun naam tegen Oudenburg. Zonder vierde man zat puntengewin er niet in.

Figuur van de speeldag: ‘comeback’ Wouter, meteen goed voor 3 keer winst tegen een D4. Een knappe 4 op 4 ook voor Eddy en Wietse! Dat belooft!

 

Vooraf: het bestuur heeft lang getwijfeld of het nu twee of drie ploegen zou opstellen. Het wegvallen van een aantal spelers en de moeilijkheden qua beschikbaarheid gedurende het afgelopen seizoen waren hiervoor de voornaamste redenen. Uiteindelijk beslisten we toch om met drie ploegen van start te gaan. Of de C-ploeg het einde van de competitie zou afhangen van de mogelijkheden van het moment.

Bij aanvang van het seizoen bleken een aantal oude getrouwen terug inzetbaar. Bovendien speelt de B-ploeg in een ‘mini’-reeks met slechts acht ploegen. De keuze voor een derde ploeg (die al eind mei diende te worden gemaakt) lijkt dus de juiste. De B-ploeg lijkt ondertussen over het sterkste viertal in jaren te beschikken. Zij mogen dus gerust het hoogste mikken…