De nieuwe klassementen voor het komende seizoen 2019-2020 zijn gekend. Vier spelers van onze club krijgen volgend seizoen een hogere ranking. Rozy, Wietse en Wiebe zien aldus een sterk seizoen beloond. Rozy probeerde al enkele jaren een klassementje op te schuiven en is hierin nu eindelijk gelukt: zij wordt D4. Wietse verhoogt al voor het vierde jaar op rij van klassement: hij springt nu al meteen naar D6! Ook Wiebe werd beloond voor zijn vooruitgang: hij is volgend seizoen E4. De klassementsverhoging van Marc, na slechts 1 keer te hebben gespeeld, is misschien verrassend, maar niet onlogisch: hij won meteen zijn 4 wedstrijden, waaronder 2 hoger geklasseerden. Proficiat aan de stijgers!

Lees meer voor het volledige overzicht van alle geklasseerde spelers

Oostkamp A - Jabbeke B 1-15
Oostkamp B - Jabbeke C 7-9
Oostkamp C - Izegem B 6-10

De slotspeeldag leverde de Oostkampse ploegen geen bijkomende punten op, al waren er wel enkele spannende wedstrijden. Niet zo de wedstrijd van de A-ploeg, dat met slechts drie spelers aantrad. Tegen Jabbeke B was er enkel voor Steven een eerredder weggelegd. Wietse zorgde wel bijna voor een ware stunt tegen een D2, maar ging uiteindelijk in de belle onderuit. De B-ploeg verloor met het kleinste verschil van Jabbeke C. Halverwege stond het nog 5-3 in Oostkamps voordeel. In de tweede periode wisten de tegenstanders echter de meeste spannende wedstrijden naar zich toe te trekken. Ondanks het winnen van meer sets (32-29) moest het B-kwartet dan ook de overwinning aan Jabbeke C laten. De C-ploeg speelde een zeer degelijke partij tegen een sterk Izegem B. Dieter deed zijn status van kopman alle eer aan met drie winstmatchen. Ook Koen presteerde sterk: 2 keer winst, waaronder een E2. Wiebe kreeg zijn naam één keer op het scorebord. Ook hij zorgde bijna voor de stuntzege van de avond tegen een E0: verlies met het kleinste verschil (9-11 in de vijfde set) was echter zijn deel. Jeroen kwam niet tot scoren.

Na een seizoen met veel spelerstekorten eindigt de A-ploeg finaal op de 6de plaats (29 punten, 5 overwinningen) . Met een vierde plaats behaalt het B-viertal opnieuw een plaats in de subtop met 47 punten (13 zeges). Er werd uiteindelijk 13 keer gewonnen. De ‘C-vier’ sluit het seizoen af op plaats 7. Er werd 8 keer gewonnen.

In de eindrangschikking van de ‘goe bezig’-stand eindigt Wietse (91 punten) afgetekend op de eerste plaats voor Rozy (74) en Niels (71). Ook zij kunnen bogen op een sterk seizoen en mogen allicht hopen op een klassementsverhoging.

Een volledig overzicht van deze eindrangschikking vinden jullie hier.

 

Houthulst C - Oostkamp A 11-5
Kuurne E - Oostkamp B 3-13
Zandvoorde L - Oostkamp C 7-9

De laatste verplaatsing van het seizoen leverde twee overwinningen op. Het B-viertal ging afgetekend winnen tegen Kuurne D. Niels , Dirk en Jan lieten zich elk één keer verrassen. Rozy was er de vrouw niet naar om dat te laten gebeuren ?! De C-ploeg haalde nipt de volle buit tegen Zandvoorde L. Toegegeven, dat ze met slechts 3 spelers aantraden heeft ons wel (enigszins ?) geholpen. Twee zeges van Wietse en Peter en eentje van Jeroen waren dan ook voldoende. Wiebe kreeg zijn naam niet op het scorebord. De A-ploeg was met 3 spelers niet opgewassen tegen Houthulst C. Eddy boekte wel 3 individuele successen. Steven en Maarten haalden elk een keer de bovenhand.

Figuur van de speeldag: Rozy legde dit weekeinde als enige TTCO’er een foutloos parcours af.  

 

 


.

Oostkamp A - Sobeka C 16-0 (alg ff.)
Oostkamp B - Houthulst D 8-7
Oostkamp C - vrij

Vreemde toestanden in week 20: Zowel de A- als de C-ploeg waren dit weekend vrijgesteld van dienst zodat enkel de B-ploeg moest aantreden. Er bleken op het laatste moment echter slechts drie spelers beschikbaar! De drie musketiers van dienst waren Koen, Peter en Niels. Gelukkig was de tegenstander ook zo goed om slechts met zijn drieën op te dagen. Gevolg: de wedstrijd werd begonnen bij 3-3 met nog 9 partijen voor de boeg. Na 8 wedstrijden hingen de bordjes echter nog steeds gelijk (7-7). Niels (3 op 3) toverde in die laatste partij een prachtige zege tegen een D2 uit zijn hoed en wist zo de Oostkampse zege veilig te stellen. Peter wist 2 wedstrijden naar zijn hand te zetten. Koen zag zijn geen goeie inspanningen niet beloond.

Figuur van de speeldag: de mooie winst van Niels tegen een D2 leverde Oostkamp B de volle buit op in een ietwat vreemde wedstrijd.