Maandag 5 oktober werd de eerste fase van ons clubtornooi gespeeld. Ondanks de toch speciale omstandigheden waren er 18 aanwezigen. Zij werden onderverdeeld in drie poules van 6 spelers. Winnaars van de avond werden Wietse (poule 1), Steven DJ (poule 2) en Staf (poule (3). Staf is met 23 punten de eerste leider in de rangschikking, voor Wietse met 22 en Steven DJ met 20. De uiteindelijke winnaar kennen we (hopelijk) pas na de 4de fase.

In poule 1 stond er geen maat op Wietse. In de competitie gooit hij momenteel hoge ogen. Een echte verrassing is dit dus niet Hij won wel 19 sets en dat is allesbehalve evident. Maarten (13 sets) en Rozy (12 sets) kwamen het dichtst in de buurt. Koen weerde zich dapper tegen de hogere klassementen en schreef 10 sets op zijn naam. Ook Wiebe vocht voor wat hij waard is. Zijn veelbelovende spel leverde hem 5 sets op. Willy (1 set) werd overdonderd door al dat (heel veel) jongere competitiegeweld.

In poule 2 moest een ‘tie break’ uitsluitsel brengen over de winnaar: Steven DJ haalde het hierin van Chris. Beide spelers hadden in de poule 17 sets gewonnen. Plaats drie was hier voor Florian met 13 keer setwinst. In deze poule nog geen machtsgreep van de jongere spelers. Toch behaalde Johannes al 8 sets. Andreas (3 sets) en Matthias (2 sets) zagen hun inzet en verbeterde spel minder beloond.

Poule 3 werd een kolfje naar de hand van nieuweling Staf. Hij legde zelfs een vlekkeloos parcours af en scoorde 20 op 20. Met 13 keer setwinst legde Lowie beslag op de tweede plaats. Tiebe, nog een nieuweling, was ook al goed voor 10 gewonnen sets. De drie overige spelers lieten zich evenmin onbetuigd: Senne en Nina D. wonnen elk 6 keer een set. Thiméo deed met 5 sets nauwelijks onder. Ook Nina en Thiméo sloten zich trouwens nog maar pas aan. Dat belooft voor de volgende fase op 23/11!

Tot slot: jullie vinden de volledige rangschikking op https://ttcoostkamp.be/pdf/clubtornooi 2020-2021.pdf