Op de eerste fase van ons clubtornooi, de trofee Imperial, waren maar liefst dertig spelers aanwezig. Daaronder nogal wat nieuwelingen. Voor hen, maar ook voor de anderen, nog eventjes de formule: het tornooi gaat door in vier fasen. In iedere fase worden de spelers in een poule ingedeeld volgens hun niveau. Alle gewonnen sets worden geteld als punten. Daarnaast zijn er nog bonuspunten voor de winnaar en 2 bonuspunten voor de deelname. Nieuw is dat de bonuspunten voor de winnaars stijgen per fase: 1 punt voor winst in fase 1, 2 punten voor winst in fase 2, enz. De winnaars wisselen in de rangorde met de laatste van de hogere poule. Hierdoor belanden zij in principe tegen sterkere tegenstanders. Na de vier fases worden de resultaten van de beste 3 fases opgeteld en krijgen we een eindwinnaar. Naast een prijs voor de algemene winnaar is er nog een prijs voor de drie eersten bij de volwassen en de jeugd.

In deze eerste fase werd er in vijf poules gespeeld. De eerste winnaars waren Wietse (poule 1), Dieter (poule 2), Johan (poule 3), Johannes (poule 4) en Alexander (poule 5). Proficiat! Voor Johan en Alexander was deze eerste deelname meteen een schot in de roos. Zij krijgen dus allen ook 1 extra winnaars-bonuspunt

Poule 1 (met de hoogst gerangschikte spelers) is meestal felbevochten. Dat was nu niet anders. Wietse en Stijn eindigden met een gelijk aantal punten (12). Met een winstmatch meer werd Wietse uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen. Dat het spannend was blijkt uit het feit dat zowel Rozy als Niels nauwelijks een set minder (11) lieten optekenen. Ook Jan (8) en Maarten (6) sprokkelden hier en daar een set.

Poule 2 was een kolfje naar de palet van Dieter. Met 15 sets bleef hij in eerste instantie Willy (met 12 gewonnen sets) voor. Naaste achtervolgers Jeroen en Chris deden het met elk 11 keer setwinst eveneens prima. Wiebe schreef in deze poule 8 sets op zijn naam. Ella, de jongste van de geklasseerde spelers, sleepte 3 sets uit de brand.

In poule 3 stond er geen maat op Johan. Hij won op één na al zijn sets. Nieuwelingen Steven en Luc deden met respectievelijk 15 en 11 setoverwinningen meteen van zich spreken. Voor Natacha waren er nog 9 sets weggelegd, voor Lowie Verdonck (eveneens nieuw!) 5.

In de eerste jeugdpoule (poule 4) was Johannes oppermachtig. Ook hij liet 19 punten (sets) noteren. Conner eindigde in zijn eerste optreden meteen op plaats 2 met 12 punten. Hij werd niet ver daarachter door broer Tibo (ook nieuw!) en Matthias met 10 punten. Andreas (5 sets) en Wout (4 sets) hadden het deze avond moeilijker.

Ook in poule 5 een nieuweling aan de top: Alexander haalde in deze reeks 19 punten (sets), voor Noä (16 sets) en Lowie Vergison (15). Jasper wist 10 sets te winnen. Robbe (8), Senne (5) en Floris (4) vervolledigden het deelnemersveld.

De volledige tussenstand kunnen jullie hier raadplegen.

De volgende fase gaat door op maandag 18/11/2019. Be there!