De meimaand is bij TTC Oostkamp traditioneel ook “clubkampioenschap-maand”, als afsluiter van het seizoen. Grote uitblinker dit jaar was Wietse. Hij werd primus in de jeugdreeks en volgde zichzelf bovendien op als winnaar van de open reeks. Johannes zegevierde in de reeks voor niet-geklasseerde spelers en Rozy heerste opnieuw in de veteranenreeks 50+.

Wietse was, zoals verwacht, ‘buiten categorie’ in de jeugdreeks. Zijn concurrenten waren, in afwezigheid van Wiebe, immers allemaal beginners. Hijzelf boekte in de competitie ondertussen al grote successen en is volgend jaar D6 geklasseerd. Het jeugdpodium werd verder bezet door Johannes en Andreas. De reeks veteranen 50+ blijkt al enkele jaren de speeltuin van Rozy: zij won ook dit jaar, voor de vierde keer op rij. Dit keer waren Peter en Eric haar naaste achtervolgers. Johannes zag een mooi eerste seizoen beloont met winst in de reeks niet-geklasseerden. De winnaar van de vorige editie, Wout, eindigde op plaats twee. Natacha vervolledigde het podium.

Dat Wietse daarnaast ook de open reeks op zijn naam zou schrijven kwam toch enigszins als een verrassing. Met Jürgen, Rozy, Niels (spelers van de A-ploeg) en Stijn waren er immers een aantal geduchte tegenstanders. In zijn voordeel speelde wel het voorgiftsysteem. Zo zette hij niet alleen Niels, maar ook Rozy (in de halve finale) opzij. Stijn, die volgend jaar ook D6 wordt geklasseerd en winnaar van de jongste editie van ons clubtornooi, zorgde in de andere halve finale echter voor de grootste verrassing door de Oostkampse kopman Jürgen met 3-2 te verslagen. In de grote finale trok Wietse met 3-1 het overwinningslaken naar zich toe. Het is al van het seizoen 2002-2003 geleden dat een speler zijn titel kon verlengen. Benedikt Braet was toen onze clubkampioen-koning. Hij won zelfs driemaal na elkaar. In de strijd voor plaats drie bleek Jürgen met 3-0 te sterk voor Rozy.

1819 CKleeftijd

1819 CKNG