De tiende editie van ons clubtornooi Trofee Imperial kende zijn ontknoping in de vierde fase van het seizoen. Deze vierde fase werd alweer door heel wat spelers gesmaakt: we noteerden maar liefst 28 deelnemers. Een laatste kans voor iedereen om zijn of haar resultaten uit de voorbije drie fases aan te vullen of te verbeteren. Slechts de beste drie resultaten van iedere speler zouden het eindresultaat bepalen.

Dit keer werd er gespeeld in vijf poules. Vijf spelers zagen dan ook hun poulewinst met een extra bonuspunt. Dit keer waren dit Stijn (poule 1), Koen (poule 2), Willy (poule 3), Wout (poule 4) en Wolf (poule 5).

Stijn was voor de 4de keer op rij primus (waarvan nu de 2de keer na elkaar in poule 1): een huzarenstukje dat niemand hem eerder voordeed. Hij behaalde dit keer 13 punten. Eerste achtervolger Rozy scoorde 11 punten. Zoals bijna steeds in deze hoogste poule was ook nu iedereen aan elkaar gewaagd. Dirk en Dieter waren elk goed voor 9 punten. Maarten scoorde 8 punten. Tweevoudig poulewinnaar Niels moest zich nu wel tevreden stellen met 7 punten.  Poule 2 resulteerde in een nek-aan-nek race tussen Wietse en Koen: beiden scoorden 14 punten, maar dankzij winst in het onderlinge duel was het bonuspunt voor Koen. Ook Eric behaalde met 11 punten een mooie score. Iets minder succesvol waren Marc, Jeroen (elk 7 punten) en Chris (4). Ouderdomsdeken Willy bleef in poule 3 nipt Wiebe voor: 15  vs. 14 punten. Plaats drie was hier voor Natacha met 12 punten. De ‘youngsters’ Ella (6 punten), Nico en Johannes (elk 5 punten) misten tegen deze tegenstanders duidelijk nog wat ervaring. Ook in poule 4 en 5 speelde enkel beginnend jeugdig geweld. Een duidelijk teken van de verjonging binnen de club. Hopelijk kunnen deze jeugdspelers binnen enkele jaren ook wedijveren met onze gevorderde spelers. In poule 4 stak Wout er bovenuit: hij behaalde het maximum van 17 punten. Plaats twee was voor Andreas met 13 punten voor Lily, die 11 punten totaliseerde. Mathias behaalde 8 punten.  Maxim telde er 6.  In poule 5 tenslotte bleef Wolf (16 punten) nipt Sam Longeville (14 punten) voor. Niet ver daarachter volgde Noä met 12 punten. Jasper scoorde nog 7 punten. Voor Floris noteerden we 6 punten.

In de eindafrekening vinden we Stijn helemaal bovenaan met 55 punten. Niet geheel onlogisch natuurlijk met zijn 4 poulezeges op een rij. Hoedje (of in mijn geval: petje :)) af!  Stijn is daarmee natuurlijk ook de winnaar bij de volwassenen. Dankzij een ijzersterke derde fase piloteerde Wolf zich alsnog naar de tweede plaats in de eindrangschikking met 46 punten. Wolf kroonde zich hiermee tot winnaar bij de jeugd van deze editie. De andere ereplaatsen waren voor Andreas (3de plaats en 2de bij de jeugd), Niels (4de, 2de reeks volwassenen), Koen (5de, 3de reeks volwassen) en Wout (6de, 3de plaats jeugd)! Proficiat, ook aan alle deelnemers!

Tot slot besliste de Imperialjury ook een speciale troostprijs toe te kennen aan Lily, die in alle 4 de fases constant sterk presteerde. Getuige hiervan het feit dat ze na Stijn over  de 4  fases het meest punten verzamelde, Toch viel zij uiteindelijk als 7de in de eindrangschikking net uit de prijzenboot, omdat het reglement slechts 3 fases laat meetellen. Een unieke prestatie, die zeker een aanmoedigingsprijs verdient.

De volledige eindstand kunnen jullie hier raadplegen.