Op de tweede seizoensfase van ons clubtornooi waren 28 spelers aanwezig. Zij werden onderverdeeld in vijf poules op basis van hun klassement en hun resultaten in de vorige fase. Niels (poule 1) en Stijn (poule 2) wisten ook nu hun poule te winnen. Stijn (38 punten) en Niels (32) voeren dan ook logischerwijs de tussenstand na twee van de vier fases aan. Hiermee mogen we hen terecht bombarderen als de favorieten op de eindzege. Op plaats drie in de tussenstand, met 28 punten, vinden we Lily, die momenteel de jeugdrangschikking aanvoert. Ook voor Ella (poule 3), Sam Goossens (poule 4) en Noä (poule 5) werd het een mooie avond: zij waren de winnaars van de jeugdpoules. 

Niels was ook in deze tweede fase "outstanding" in de hoogste reeks: hij liet op de ganse avond slechts 4 sets liggen en hield zo met 16 punten achtervolgers Eric en Dieter (elk 11) op enige afstand. Ook de andere spelers sprokkelden de nodige  punten. Maarten was goed voor 8 sets/punten. Dirk en Wietse totaliseerden er elk 7. Na winst in poule 3 op de vorige fase zette Stijn meteen zijn opmars voort. Met 18 punten werd hij primus in poule 2, voor Marc die afklokte op een fraaie 15 punten. Ook Jeroen en Wiebe zetten met 11 punten een mooie score neer. Koen en Willy waren elk goed voor 8 punten. Chris bleef deze avond op 6 punten steken.

In de hoogste jeugdpoule (poule 3) was er geen houden aan Ella, die alles en iedereen domineerde. Met 19 punten haalde zij de hoogste score van de avond. Daarachter waren Wout (13 punten), Johannes (12) en Phoenix (11) duidelijk aan elkaar gewaagd. Emiel kon zich minder doorzetten (5 punten). Poule 4 was een kolfje naar de hand (lees: palet) van Sam Goossens. Met 18 punten bleef hij ruim Lily en Andreas voor (elk 12 punten). Ook Matthias en Sam Longueville haalden met 9 punten nog een goed resultaat. In poule 5 werd het spannend: de eerste prijs was uiteindelijk voor Noä met 16 punten. Ook Wolf bereikte dit totaal, maar het onderling duel werd in het voordeel van Noä beslecht. Kort daarachter volgde Maxim met 14 punten. Jasper schreef nog 10 punten op zijn naam. Floris zag zijn deelname beloond met 4 punten. 

De volledige tussenstand kunnen jullie hier raadplegen.

De volgende fase gaat door op maandag 28/01/2019.