Ons clubtornooi in zijn huidige vorm, de trofee Imperial, is dit seizoen al aan zijn tiende uitgave toe. Voor de eerste fase van deze jubileum-editie kwamen maar liefst zevenentwintig spelers opdagen. Onder hen heel wat nieuwelingen. Een goed recept moet niet worden veranderd, dachten we, en dus blijft de formule ook dit jaar ongewijzigd: per fase (4 per seizoen) speelt iedere speler een aantal sets. Gewonnen sets en bonuspunten worden opgeteld.  Per speler worden echter enkel de resultaten uit de beste drie fases in rekening gebracht. Op die manier zoeken we een algemene winnaar en een top-drie bij zowel de volwassenen als de jeugd. Wie wordt de opvolger van Rozy?

In deze eerste fase werd gespeeld in vijf poules. Zoals gebruikelijk werd de indeling gemaakt per niveau. Niels (poule 1), Eric (poule 2), Stijn (poule 3), Nicolas (poule 4) en Lily (poule 5) waren de winnaars van de avond. Zij krijgen hiervoor een bonuspunt, dat belangrijk kan zijn in de afrekening.

Niels (13 punten) werd primus in poule 1 - de eredivisie ;). Ook Dirk (11) en Dieter (10) waren behoorlijk succesvol in deze hoogste reeks. Rozy, Maarten (allebei 7) en Wietse stonden deze avond iets minder op het voorplan. Poule 2 was een kolfje naar de palet van Eric. Hij scoorde 12 punten en bleef hiermee Chris (10) en Koen (9) voor. Ook Jeroen (8 punten), Willy en Wiebe (allebei 6 punten) staken hun neus meermaals aan het venster. In poule 3 waren de machtsverhoudingen duidelijk: Stijn werd souverein en zonder setverlies (16) eerste in de poule. Jimmy (12) eindigde mooi als tweede en Wout (8) legde beslag op de derde plaats. Voor Phoenix waren er 4 punten weggelegd. Voor benjamin Sam waren er deze avond geen punten weggelegd. In poule 4 was de winst voor Nicolas, die 14 sets op zijn naam schreef. Dichtste achtervolger was Johannes met 11 gewonnen sets. Emiel, Matthias en Andreas scoorden respectievelijk 7, 6 en 4 punten. Lily (13 punten) bleef iedereen de baas in poule 5. Sam en Maxim kwamen elk tot 11 punten. Voor Noä waren er 6 punten weggelegd en voor Jasper 5. 

De volledige tussenstand kunnen jullie hier raadplegen.

De volgende fase gaat door op maandag 12/11/2018.