Het was lang geleden dat onze club nog eens een jeugdevement had georganiseerd, maar woensdag 19/09/2018 was het zover! Twintig jeugdspelers zakten naar de Valkaart af om er een middagje te pingpongen.

In een eerste ronde werd iedereen in een poule van vijf ingedeeld. De eerste twee gingen door naar de finaleronde van reeks 1. Wie op de plaatsen drie en vier belandde kwam terecht in de finaleronde van reeks 2. De vijfdes uit iedere poule kwamen tegen elkaar uit in een poule van 4 (reeks 3).

Na een boeiende finale haalde Thomas Neyt het in reeks 1 met 3-1 van Louis Verleye. Thomas werd daarmee ook de algemene winnaar van het tornooi. Het hoogstaande niveau van deze twee talentvolle spelers maakte overduidelijk dat zij reeds over enige pingpongervaring beschikken. Ben Tavernier werd in deze reeks knap derde, voor Ella Verleye. Ben bereikte het beste resultaat van een niet-aangesloten speler. Ella van haar kant werd in de halve eindstrijd slechts met het allerkleinste verschil geklopt door haar broer Louis. Ook Staf Vandekerckhove, Aster Hertoghe, Willem Vanden Heede en Midas Commeyne verzekerden zich na een sterke prestatie in de poule van een plaatsje in reeks 1. Uiteindelijk behaalden zij  respectievelijk de plaatsen vijf, zes, zeven en acht in de eindrangschikking.

Ook de spelers uit reeks 2 (plaatsen drie en vier uit de poule) speelden een spannende finaleronde. Hier was het uiteindelijk Sam Goossens die zich de sterkste toonde ten nadele van Lars Pleysier. Iben Desimpelaere bleef hier Senne Vergison voor in de strijd voor plaats drie. Broer Lowie was in deze reeks nipt (3-2) de betere van Sanne Vanden Heede voor plaats vijf en ook tussen Léonie Hoornaert en Benne Bedert werd het een thriller voor plaats zeven: 3-2 winst voor Léonie.

Stan Hertoghe werd eerste in reeks 3 (plaatsen vijf uit de poule) na het winnen van zijn drie wedstrijden in deze reeks. Hannah De Rycke werd hier tweede, voor Nicolas Bolle en Aitzaz.  

Proficiat aan allen!

De organisatie zag dat het goed was. Hopelijk is hiermee een nieuwe traditie ingezet...

UITSLAGEN

reeks 1 (plaats 1-8 algemeen): 1) Thomas Neyt 2) Louis Verleye 3) Ben Tavernier 4) Ella Verleye 5) Staf Vandekerckhove 6) Aster Hertoghe 7) Willem Vanden Heede 8) Midas Commeyne

reeks 2 (plaats 9-16 algemeen): 1) Sam Goossens 2) Lars Pleysier 3) Iben Desimpelaere 4) Senne Vergison 5) Lowie Vergison 6) Sanne Vanden Heede 7) Leonie Hoornaert 8) Benne Bedert 

reeks 3 (plaats 17-20 algemeen): 1) Stan Hertoghe 2) Hannah De Rycke 3) Nicolas Bolle 4) Aitzaz