De meimaand is bij TTC Oostkamp traditioneel ook “clubkampioenschap-maand”, als afsluiter van het seizoen. Grote uitblinker dit jaar was Wietse. Hij werd primus in de jeugdreeks en volgde zichzelf bovendien op als winnaar van de open reeks. Johannes zegevierde in de reeks voor niet-geklasseerde spelers en Rozy heerste opnieuw in de veteranenreeks 50+.

Wietse was, zoals verwacht, ‘buiten categorie’ in de jeugdreeks. Zijn concurrenten waren, in afwezigheid van Wiebe, immers allemaal beginners. Hijzelf boekte in de competitie ondertussen al grote successen en is volgend jaar D6 geklasseerd. Het jeugdpodium werd verder bezet door Johannes en Andreas. De reeks veteranen 50+ blijkt al enkele jaren de speeltuin van Rozy: zij won ook dit jaar, voor de vierde keer op rij. Dit keer waren Peter en Eric haar naaste achtervolgers. Johannes zag een mooi eerste seizoen beloont met winst in de reeks niet-geklasseerden. De winnaar van de vorige editie, Wout, eindigde op plaats twee. Natacha vervolledigde het podium.

Dat Wietse daarnaast ook de open reeks op zijn naam zou schrijven kwam toch enigszins als een verrassing. Met Jürgen, Rozy, Niels (spelers van de A-ploeg) en Stijn waren er immers een aantal geduchte tegenstanders. In zijn voordeel speelde wel het voorgiftsysteem. Zo zette hij niet alleen Niels, maar ook Rozy (in de halve finale) opzij. Stijn, die volgend jaar ook D6 wordt geklasseerd en winnaar van de jongste editie van ons clubtornooi, zorgde in de andere halve finale echter voor de grootste verrassing door de Oostkampse kopman Jürgen met 3-2 te verslagen. In de grote finale trok Wietse met 3-1 het overwinningslaken naar zich toe. Het is al van het seizoen 2002-2003 geleden dat een speler zijn titel kon verlengen. Benedikt Braet was toen onze clubkampioen-koning. Hij won zelfs driemaal na elkaar. In de strijd voor plaats drie bleek Jürgen met 3-0 te sterk voor Rozy.

1819 CKleeftijd

1819 CKNG

 

De tiende editie van ons clubtornooi Trofee Imperial kende zijn ontknoping in de vierde fase van het seizoen. Deze vierde fase werd alweer door heel wat spelers gesmaakt: we noteerden maar liefst 28 deelnemers. Een laatste kans voor iedereen om zijn of haar resultaten uit de voorbije drie fases aan te vullen of te verbeteren. Slechts de beste drie resultaten van iedere speler zouden het eindresultaat bepalen.

Dit keer werd er gespeeld in vijf poules. Vijf spelers zagen dan ook hun poulewinst met een extra bonuspunt. Dit keer waren dit Stijn (poule 1), Koen (poule 2), Willy (poule 3), Wout (poule 4) en Wolf (poule 5).

Stijn was voor de 4de keer op rij primus (waarvan nu de 2de keer na elkaar in poule 1): een huzarenstukje dat niemand hem eerder voordeed. Hij behaalde dit keer 13 punten. Eerste achtervolger Rozy scoorde 11 punten. Zoals bijna steeds in deze hoogste poule was ook nu iedereen aan elkaar gewaagd. Dirk en Dieter waren elk goed voor 9 punten. Maarten scoorde 8 punten. Tweevoudig poulewinnaar Niels moest zich nu wel tevreden stellen met 7 punten.  Poule 2 resulteerde in een nek-aan-nek race tussen Wietse en Koen: beiden scoorden 14 punten, maar dankzij winst in het onderlinge duel was het bonuspunt voor Koen. Ook Eric behaalde met 11 punten een mooie score. Iets minder succesvol waren Marc, Jeroen (elk 7 punten) en Chris (4). Ouderdomsdeken Willy bleef in poule 3 nipt Wiebe voor: 15  vs. 14 punten. Plaats drie was hier voor Natacha met 12 punten. De ‘youngsters’ Ella (6 punten), Nico en Johannes (elk 5 punten) misten tegen deze tegenstanders duidelijk nog wat ervaring. Ook in poule 4 en 5 speelde enkel beginnend jeugdig geweld. Een duidelijk teken van de verjonging binnen de club. Hopelijk kunnen deze jeugdspelers binnen enkele jaren ook wedijveren met onze gevorderde spelers. In poule 4 stak Wout er bovenuit: hij behaalde het maximum van 17 punten. Plaats twee was voor Andreas met 13 punten voor Lily, die 11 punten totaliseerde. Mathias behaalde 8 punten.  Maxim telde er 6.  In poule 5 tenslotte bleef Wolf (16 punten) nipt Sam Longeville (14 punten) voor. Niet ver daarachter volgde Noä met 12 punten. Jasper scoorde nog 7 punten. Voor Floris noteerden we 6 punten.

In de eindafrekening vinden we Stijn helemaal bovenaan met 55 punten. Niet geheel onlogisch natuurlijk met zijn 4 poulezeges op een rij. Hoedje (of in mijn geval: petje :)) af!  Stijn is daarmee natuurlijk ook de winnaar bij de volwassenen. Dankzij een ijzersterke derde fase piloteerde Wolf zich alsnog naar de tweede plaats in de eindrangschikking met 46 punten. Wolf kroonde zich hiermee tot winnaar bij de jeugd van deze editie. De andere ereplaatsen waren voor Andreas (3de plaats en 2de bij de jeugd), Niels (4de, 2de reeks volwassenen), Koen (5de, 3de reeks volwassen) en Wout (6de, 3de plaats jeugd)! Proficiat, ook aan alle deelnemers!

Tot slot besliste de Imperialjury ook een speciale troostprijs toe te kennen aan Lily, die in alle 4 de fases constant sterk presteerde. Getuige hiervan het feit dat ze na Stijn over  de 4  fases het meest punten verzamelde, Toch viel zij uiteindelijk als 7de in de eindrangschikking net uit de prijzenboot, omdat het reglement slechts 3 fases laat meetellen. Een unieke prestatie, die zeker een aanmoedigingsprijs verdient.

De volledige eindstand kunnen jullie hier raadplegen.

 

 

 

Met 24 deelnemers was er opnieuw een mooie opkomst voor de derde fase van ons clubtornooi. Dit keer werd in een viertal poules gespeeld. Voor de derde keer op rij schitterde Stijn door, na winst in lagere poules in de eerdere fases, nu ook de winst in de hoogste poule op te strijken. Ook Koen (poule 2) , Chris (poule 3) en Andreas (poule 4) werden winnaars van de avond.

Stijn kroonde zich met voorsprong tot winnaar in de koningspoule met 12 punten. Een schitterende prestatie, waarmee hij nu al de eindwinst kan ruiken. Na Stijn was er spanning troef in poule 1: Niels, winnaar van poule 1 in de twee vorige fases, behaalde 9 punten. Dit was amper 1 punt meer dan Rozy en Maarten. Dirk en Wietse haalden als ‘verliezers’ van de avond allebei nog 7 punten. In poule 2 werd het de avond van Koen. Hij scoorde 14 punten en kon zo net Jeroen (12) en Willy (11) achter zich houden. Jeugdtalenten Wiebe en Ella waren in deze poule goed voor respectievelijk 7 en 5 punten. In poule 3 behaalde de ervaren Chris de maximale score van 16 punten. Natacha bleef met 12 punten nipt Johannes voor (11). Hiermee tekende Johannes voor de sterkste prestatie voor een eerstejaars-jeugdlid! Ook de youngsters Wout (6 punten) en Sam Goossens (5 punten) waren trouwens door hun eerdere prestatie naar deze poule opgeklommen. Poule 4 telde dit keer maar liefst 8 spelers. Andreas toonde zich hier met 15 punten de sterkste van de beginnelingen bij de jeugd. Enkel tegen Mathias moest hij een gelijkspel toestaan. Deze laatste haalde uiteindelijk , samen met Lily, de mooie score van 12 punten. Hiermee blijft Lily wel op kop van het jeugdklassement. Niet veel daarachter volgden Wolf met 10 punten en Sam Longeville (9). Noä (6 punten), Jasper (5) en Floris (3) raapten dit keer iets minder punten.

De volledige tussenstand kunnen jullie hier raadplegen.

De finale van deze tiende editie van ons clubtornooi staat geprogrammeerd op maandag 11 maart. Ook voor deze laatste seizoensfase zijn er trouwens 2 bonuspunten te rapen: ééntje voor wie speelt in het nieuwste clubtruitje en ééntje voor wie zich inschrijft via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

Met het marsepein-dubbeltornooi stond op 7 januari de eerste TTCO-activiteit van het seizoen op programma. 22 spelers wilden het nieuwe jaar al dubbelend inspelen. Er werd in twee reeksen gespeeld en zoals de laatste jaren meestal het geval was werd er telkens van dubbelpartner veranderd. Zo kregen we een individuele einduitslag. De wedstrijden in de eerste reeks (gevorderden) verliepen doorgaans zeer spannend. Uiteindelijk werd het een nek-aan nekrace tussen Willy en Marc voor de overwinning. Finaal eindigden beide spelers met een gelijk aantal punten beiden op plaats één. Als ouderdomsdeken kreeg Willy wel de naturaprijs voor de winnaar toegewezen. Niels eindigde op plaats drie, net voor Dieter. Bij een groot aantal beginners in reeks twee was het hun eerste ervaring met het dubbelspel. Eenmaal ze vertrouwd waren met de regels gingen ook zij volop mee in het spel. In deze reeks was het Wout die de bovenhand  haalde voor Maxim. Nicolas, Gino en Andreas deelden hier broederlijk de derde plaats.

Zoals steeds werd elke deelnemer bedacht met een stuk marsepein. De eerste twee in iedere reeks kregen net iets meer..

De volledige uitslag: Reeks 1 (gevorderden): 1. Willy en Marc 3. Niels 4. Dieter 5. Wietse 6. Chris 7. Eric 8. Stijn 9. Wiebe 10. Jeroen 11. Dirk 12. Ella; Reeks 2 (beginners): 1. Wout 2. Maxim 3. Nico, Andreas en Gino 6. Johannes en Matthias 8. Noä 9. Jasper en Wolf

deelnemers reeks 1MP1819 1

 deelnemers reeks 2

 

MP1819 2

MP1819 3